малък готвач

Начало | малък готвач | Да се заредим с витамини: интересна салата „Ягодово чудо“

Да се заредим с витамини: интересна салата „Ягодово чудо“

Аз детето | 2018-05-19

Да се заредим с витамини: интересна салата „Ягодово чудо“

Лятото вече е тук и смятаме, че е време да оставим хамбургерите и пържените картофки и да се заредим с малко витамини. Все пак лятото е сезонът на пресните плодове и зеленчуци и не бива да ги пропускаме с лека ръка. Те също са много вкусни, а освен това тялото ви ще ви бъде благодарно за свежата доза витамини и други полезни вещества. Освен това плодовете и зеленчуците също могат да бъдат приготвени вкусно и по много различни начини. Точно затова решихме да споделим с вас една зареждаща серия от рецепти за необичайни, но много вкусни салати. Те се приготвят лесно и сме убедени, че биха се харесали на всеки един от вас. Само трябва да ги опитате! Те са оригинални, вкусни и мно-о-о-го витаминни.

Първата салата, която ще ви покажем съдържа любимите на всички ни малки червени ароматни ягодки. Не познаваме дете, което да не обича ягодките. Те са много полезни, комбинирани обаче с още няколко съставки стават истинска витаминна бомба. Знаем, че салата от ягоди, при това не точно плодова е доста необичайна, но хората по света често си правят такива и се оказва, че ягодите и някои зеленчуци се комбинират просто идеално. Знаем, че няма как да ви го докажем само с думи, затова просто ви съветваме да опитате!

Ще са ви необходими:

  • 10 листа от маруля
  • 4-5 репички
  • 1 авокадо
  • 7-8 ягоди
  • 60-80 г кашу или орехи
  • 3-4 супени лъжици зехтин

Ето и как да си приготвите „Ягодовото чудо“:

Първо трябва много добре да измиете марулята, репичките и ягодите. Знаете си, че всички плодове и зеленчуци се мият преди да се ядат или да се готви с тях. След това в голяма купа накъсайте листата от марулята. Няма нужда да ги режете изобщо, накъсани са по-хубави и се запазват повече от полезните витамини. След това махнете листата на ягодите. Тях обаче ще е хубаво да нарежете на филийки. По-малките от вас е хубаво да помолят някого за помощ, но сме сигурни, че знаете как се използва нож. Просто бъдете внимателни и всичко ще стане идеално. Сложете и нарязаните ягоди в купата. Същото направете и с репичките.

Сега идва по-малко сложната част с авокадото. Много хора смятат, че е сложно да се обели, но всъщност въобще не е така, стига да знаеш правилния начин. За него ще ви трябва една супена лъжица. Първо разрежете авокадото на две равни половини. След това пъхнете лъжицата под костилката и леко натиснете нагоре. Така ще излезе много лесно. После пъхнете лъжицата между кората и авокадото и го издълбайте. Не е нужно да е много цяло, защото така или иначе трябва да го нарежете на парченца и да го добавите и него в купата. След това просто добавете и кашу или орехи, 3-4 супени лъжици зехтин, разбъркайте и готово.

Салатата е вкусна, витаминозна и ще видите как след като хапнете от нея ще се почувствате освежени и пълни с енергия за нови игри и предизвикателства!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град