малък готвач
Лесно и вкусно: идеалното тесто за идеалните шоколадови бисквитки
Бисквитките са идеалният десерт! Те са по-хубави и от тортите, и от сладоледа, и от всичко друго. Освен това си вървят с много неща и могат да се хапват по всяко време на годината. Все пак ясно е, че мама не би останала доволна ако решите да си сложите няколко топки шоколадов сладолед през януари. Обаче ако си вземете една-две бисквитки няма да има нищо против. Тези вкуснотии от тесто си вървят идеално и с топло мляко или пък дори с айрян. Яли ли сте някога торта докато пиете айрян... Естествено, че не. Някак си двете неща комбинирани заедно не са така вкусни, но виж, бисквитка е чудесно. При това не говорим за какви да е бисквитки, а за топли, току-що извадени от фурната и ухаещи на най-вкусното нещо на света. Освен това колкото и домашни да имате, на колкото и уроци да ходите и все пак да трябва да ви остава време за игри, винаги можете да отделите и малко за бисквитки. Как ли? Много лесно – ще ви покажем бърза и лесна рецепта за най-вкусното бисквитено тесто! Запретнете ръкави и да започваме!
Ще са ви необходими:
- 2 чаши кафява захар
- 2 чаши бяла захар
- 1 пакетче масло – оставено 10-15 минути на стайна температура
- 4 яйца
- 1 пакетче ванилия
- 5 чаши брашно
- 2 супени лъжици бакпулвер
- шоколадови пръчици, ядки или пък шоколад на парченца
Ще ви трябват също и купа, бъркалка, тавичка и хартия за печене, а ако имате и лъжица за сладолед.
Ето и как да си направите идеалното тесто:
В дълбока купа сипете двата вида захар, към тях добавете и маслото и разбъркайте! Бъркайте хубаво, докато всичко се смеси или както се казва, да се получи хомогенна смес! Тя трябва да има цвета на карамел и да е с гъстотата на кисело мляко!
Към така направената смес добавете и ванилия и 4 яйца и отново леко разбъркайте! После идва и най-важната част – сипете 5 чаши брашно, бакпулвера и... о, каква изненада пак бъркайте. Правете това, докато получите гъсто тесто, отново с цвета на карамел. Накрая остава да добавите и шоколада, пръчиците или ядките!
След това можете веднага да изпечете бисквитки, може би не от цялото тесто. Лесно е! Поставяте хартия за печене на дъното на тавичката и на 4 пръста разстояние една от друга поставяте топки от тестото. Най-лесно това ще стане като загребвате с лъжица за сладолед, но дори и да нямате такава – с ръце също се получава идеално. Печете бисквитките на 190 градуса за 12 минути.
Ако пък ви остане от тестото спокойно можете да го приберете в пликче във фризера. Така замразено може да стои един месец и когато ви се доядат вкусни бисквитки, просто вадите, слагате в тавичка и печете!
Рецептата е написана със съдействието на Tasty
Опитайте и още няколко вкусни бисквитени рецепти:
Не можеш да не опиташ: вкусни и очарователни бисквитки бухалчета!
Шарени бисквитки за отлични ученици
Ванилени бисквитки за весело настроение
Симона Стоянома, 14 г.,
Публикувано на 09.05.2018
аз исках да направя тези бисквитки на мама и бих искала да питам можели без кафява захар а да е само бяла? Благодаря че ме изслушахте! Моля да ми отговорите!..
От редакцията: Здравей, Симона. Много се радваме, че си решила да го направиш. Ще се радваме и да споделиш дали са се получили. Колкото до захарта – може разбира се. Смята се, че кафявата има по-плътен вкус, но и само с бяла пак се получава чудесно.