малък готвач

Начало | малък готвач | Освежаващо смути от Страната на чудесата

Освежаващо смути от Страната на чудесата

Аз детето | 2018-06-23

Освежаващо смути от Страната на чудесата

Вече над 150 години след написването на „Алиса в страната на чудесата“ на Луис Карол, историята не спира да ни озадачава, да ни се усмихва леко налудничаво и да ни кара да се замислим за много неща в света около нас. Тази малка книжка, измислена на една разходка с лодка по река Темза и подарена на три малки момичета за Коледа ни въздейства толкова силно, че не спираме да се питаме: „Това наистина ли е детска книжка?“. Тя се харесва на всички, от малките деца до бабите и дядовците и всеки намира по нещо ново, различно и интересно в книгата, което другите не са забелязали. Сега обаче няма да ви говорим за книгата повече. Тук сме по друг повод! Искаме да ви представим едно вкусно, готино и освежаващо лятно смути вдъхновено от Алиса. Може би не знаете, но в един малък детайл от книгата забелязахме, че там освен чай, понякога се пие и... не точно смути, но нещо подобно. Предлагаме ви направо да минем към рецептата.

Необходими продукти:

  • 2 банана
  • 1 манго
  • шепа малини
  • шепа боровинки
  • 1 киви
  • 1 чаена чаша студено прясно мляко
  • 2 супени лъжици мед

Ще ви трябват и:
купичка
вилица
готина сламка
буркан, мислим си, че в буркан е по-ефектно, но ако вие решите можете и красива чаша

Как се приготвя:

Първо обелете бананите и ги нарежете на парчета. Не е нужно да са равни или нещо такова, просто да не са цели, защото така ще е по-лесно. Сложете бананите в купичката и ги намачкайте хубаво, почти като на пюре. Става бавно, но пък после вкусът ще си струва. Към намачканите банани добавете и добре измитите малини (можете да ги заместите и с ягоди) и също ги намачкайте. Сипете малко прясно мляко и разбъркайте леко. След това изсипете сместа в буркана или красивата чаша.

Обелете мангото и повторете процедурата като с банана. След това го смесете с двете супени лъжици мед и още малко от прясното мляко и разбъркайте хубаво. Накрая изсипете и втория слой в буркана.

Обелете и кивито и пак направете същото, като към него обаче добавите и боровинките и отново малко прясно мляко. След това прехвърлете и тази смес към останалото смути. Ако ви е останало още прясно мляко, изсипете го отгоре и леко разбъркайте, за да се смесят последните два слоя и да се получи чуден ефект. Накрая сложете и готина сламка, а може и 2-3 бучки лед и сте готови.

Имате вкусно и оригинално смути, дошло направо като от Страната на чудесата. Сега остава да поканите и приятели и да си направите чудно парти.

Съвет: Това смути е идеално за лятно парти за рожден ден, опитайте. За да стане още по-интересно, можете да вземете няколко хартийки, да напишете с красив почерк върху тях „Изпий ме“ и да ги завържете върху чашите или бурканите със смутитата. Истинските фенове на Алиса веднага ще схванат идеята и ще са очаровани, а и с удоволствие ще обяснят и на тези, които не са чак толкова запознати със Страната на чудесата!

Вижте още
Освежаващ шоколадов шейк
Напитка „Тропическа зима“
Да поканим лятото с вкусен замразено-горещ шоколад



Коментари
1 коментар

Анонимен , ,

Публикувано на 25.06.2018

Аз знам чудесна рецепта, която ще се хареса на възрастните. Искам да я публикувам в "За родители",как мога?

От редакцията: Здравей, трябва да ни изпратиш рецептата на info@az-deteto.com или от тук: http://az-deteto.bg/contact.html

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град