малък готвач
Пица+спагети= перфектното италианско ястие на което никой не може да устои
Няма съмнение, че повечето от вас обичат спагети и пица! Тези две италиански класики отдавна са излезли от границите на страната и се приготвят във всяко кътче на света. При това са доста лесни и доста вкусни. Още по-хубавото е, че въобще не е задължително да ги приготвяте по точна рецепта. Знаете ли, че в действителност всеки готвач добавя по нещо малко, може и просто щипка от любимата му подправка точно в тези две ястия и ги прави свои лични и дори може да претендира, че рецептата е изцяло негова. Днес обаче ние ще ви покажем друга рецепта, която със сигурност не сте виждали и опитвали досега. Ще съчетаем тези две италиански класики в една рецепта и тя е по-вкусна, отколкото можете да си представите. Затова хайде да готвим!
Ще са ви необходими:
- 1 пакетче спагети
- любимия ви колбас – колкото количество искате (все пак не прекалявайте)
- 1 зелена чушка
- няколко маслини – най-бързо ще е ако си купите направо нарязани
- 1 чаена чаша доматен сос или кетчуп
- щипка черен пипер
- щипка сол
- 2 чаени чаши настърган кашкавал
- 2-3 триъгълничета топено сирене
- вода
- няколко листа босилек (по желание)
Ще ви трябват също:
- тенджерка
- тавичка
- лъжица
- нож
- дъска
- решетъчна лъжица или специална за спагети
Преди да започнете трябва да имате предвид, че тук ще се реже, вари и пече, затова ако не сте овладели напълно тези дейности попитайте за малко помощ. Пък и готвенето е забавно ако е с двама!
Сега вече можем да започваме:
В тенджерата сипете вода и сложете щипка сол. Поставете я на котлона и я оставете да заври. След това поставете вътре спагетите, за да се сварят хубаво. Препоръчваме преди това да ги счупите на две. Така хем са по-лесни за ядене, хем ще се сварят по-бързо. Това обикновено отнема около 15 минути, но най-добре ще разберете дали са сварени когато ги разбъркате и видите, че вече не са твърди, а като желирани червейчета. Тогава изключете котлона и изчакайте водата да спре да ври и да изстине малко. Това ще направи спагетите още по-вкусни, а и ще е по-безопасно.
Докато чакате можете да подготвите другите продукти: нарежете колбаса на дребно, същото направете и с маслините (ако вече не са нарязани) и с чушката. Нея естествено не забравяйте да измиете преди това и махнете семките. Не са никак вкусни, казваме ви го от опит! След това с помощта на специална лъжица за спагети (ако имате такава) или просто с решетъчна лъжица извадете спагетите от тенджерата и ги прехвърлете в тавичката. Сипете в тях доматения сос или кетчупа (може и лютеница) и разбъркайте. Добавете щипка черен пипер и пак разбъркайте. След това отгоре наредете всички останали продукти, точно както бихте направили с една пица.
Накрая поставете във фурната на 160 градуса и печете около 10 минути или докато кашкавалът и топеното сирене се разтопят и се получи вкусна коричка. Ако обичате зеленото можете преди сервиране да поръсите и с малко накъсани листа от босилек.
Това е, сега можете да хапвате с удоволствие, да споделите вкусното ястие със семейството или пък да го запазите само за себе си!
Снимки: Delish Kids