малък готвач
Вместо само шоколади и бонбони, направете си красиво коледно плодово плато
Ако търсите красив и вкусен начин да зарадвате семейството си този празничен сезон, не търсете повече. Това коледно плато с плодове е абсолютно прекрасно, лесно за приготвяне и вкусно освежаващо. Изглежда впечатляващо, но наистина е лесно да се сглоби. А това захарно грозде? Невероятно е. Простият сироп се втвърдява и добавя перфектната малка хрупкавост към всяко грозде... Тази плодова аранжировка е идеална за коледно предястие или за всяко празнично парти. И това е страхотна рецепта, която всяко дете може да направи.
Ще са ви необходими:
- киви
- ябълки
- малини
- нар
- грозде
- захар
- стръкове свежа мента
Ето и как да го направите:
Направете захаросаното грозде, като добавите 1/4 чаша захар и 1/4 вода в малка тенджера. Гответе на умерен огън, докато захарта се разтопи и течността стане бистра. Това ще отнеме само около 3 минути. Оставете настрана да се охлади до стайна температура. Потопете всяко грозденце в захарната смес, след което го поставете върху хартия за печене, като се уверите, че не се допират едно до друго. Оставете ги да престоят около 30 минути. След това ги оваляйте в останалата захар. Поставете в хладилника за 30 минути преди употреба.
Пригответе останалите плодове, като обелите кивито и го нарежете на четвъртинки. Почистете нара. Нарежете ябълката на тънки филийки. Използвайте малка формичка за бисквити със звезди, за да изрежете звезди от някои от резените. Поръсете ябълките с лимонов сок, за да предотвратите покафеняване, ако желаете.
Сглобете плодовия венец. Поставете кивито в кръг върху голяма кръгла чиния или плато за сервиране. Отгоре поставете резени ябълка, захаросано грозде, останали резени киви и малини, натрупвайки, докато вървите и балансирайте плодовете и цветовете. Отгоре поръсете с нар и украсете с ябълкови звезди и листа от мента.
Сервирайте. Ако желаете, сервирайте с обикновен дип от кисело мляко. Добавихме листа от мента и нар за повече свежест.