
малък готвач
За закуска: направете си известното американско Cookie Dough, но по-здравословно
Чували ли сте за прословутото американско Cookie dough? И у нас все повече се срещат разни лакомства за които се казва, че са с такъв вкус. Но какво точно е това? Тестото за бисквитки е неварена смес от съставки за бисквитки. Докато тестото за бисквитки обикновено е предназначено за изпичане на отделни бисквитки преди ядене, ядливото тесто за бисквитки се прави, за да се яде такова, каквото е, и обикновено се прави без яйца, за да бъде по-безопасно за консумация.
Но сега ние ще ви предложим още по-здравословен вариант, идеален за закуска и носещ същия вкус, но и с няколко полезни съставки.
За едно бурканче ще ви трябват:
- 1 чаша овесено брашно
- 1/3 чаша кокосово мляко
- половин млечен шоколад на парченца
- 6-7 фурми без костилки
- 1 супена лъжица аромат ванилия или 2 пакетчета ванилия на прах
Ето и как точно да го направите:
Ами то няма много инструкции, трябва ви пасатор, блендер или нещо такова и разбира се да внимавате. Слагате всички съставки и пасирате, докато получите гладка гъста като тесто смес. Това е всичко! После просто хапвате!

