малък готвач
Страхотен ябълков сладкиш по рецепта на Петсън и Финдъс
В неделя Финдъс реши да направи някакъв вкусен десерт. Ябълков сладкиш? Защо не! Той събра няколко ябълки, които бяха паднали от дървото. Петсън ги изми, обели ги и ги изчисти, а Финдъс стри сухари! След това Финдъс извади формата за печене, намаза я с масло и започна да вади продуктите и да ги подрежда.
– Да направиш ябълков сладкиш, е лесна работа! – каза Финдъс. – Всеки може да се справи!
Така че ето рецептата и за вас, направете си и вкусно си хапнете!
Ще ви трябват:
- 6 средно големи ябълки
- 1 ч. ч. стрити сухари или галета
- ½ ч. ч. захар
- 1 с. л. канела
- 3 с. л. масло
- ¼ ч. ч. вода
- сметана, ванилов сос или ванилов сладолед за сервиране
Ето и как се прави:
Загрейте фурната до 200 градуса. Обелете ябълките и ги нарежете на четвъртинки. Изчистете семките и нарежете четвъртинките на дребни парчета. Намазнете тава за печене. Стрийте сухарите. Подредете във формата за печене пластове сухар и ябълки, като ръсите всеки пласт ябълки със захар и канела. Най-отгоре наръсете сухари и наредете парченца масло. Залейте с водата и печете около 30 минути.
Най-вкусен за хапване е след като изстине!