малък готвач
Снежни топки си направи и вкусно ги.... хапни
Кога последно правихте снежни топки? Забавно е, нали... а също и много вкусно! Не, не сме полудели и не ядем студения, мокър сняг от земята. Ние говорихме за друг вид снежни топки... трябваше да уточним. Те са с кокос, бадемово брашно и други вкусни съставки и не са никак трудни за приготвяне. Даже напротив – правят се по-лесно дори и от истинските. Направете, хапнете си и няма да е за последен път!
Ето и какво ще ви е необходимо за около 16 топки:
- 1 ½ чаша кокосов чипс
- ½ чаша бадемово брашно
- 3 супени лъжици кленов сироп или мед
- 2 супени лъжици вода или кокосова вода + 2 допълнителни супени лъжици, ако е твърде суха сместа
- 3 супени лъжици кокосово масло
- ¼ чаша пудра захар
Ето и как се правят:
Покрийте чиния с хартия за печене. В кухненски робот или пасатор (но внимавайте как работите с тях) добавете всички съставки като кокосовото масло трябва да е разтопено. Обработвайте на средна скорост за 1-2 минути, докато се образува лепкаво мокро тесто, лесно за събиране в ръцете ви, за да оформите топки. Ако е твърде сухо, добавете още 1 супена лъжица вода до общо 2 супени лъжици. Обработете отново, докато стане на тесто.
Спрете кухненския робот и вземете малко кокосово тесто в ръцете си. Оформете топка и поставете върху подготвената чиния. Повторете, докато оформите 16 топки.
Можете да украсите снежните топки, като поръсите отгоре с пудра захар или оваляте топките в кокосови стърготини. Консистенцията е много мека, топи се в устата и можете да сервирате веднага или да съхранявате в хладилник преди консумация.
Съхранявайте в хладилник в херметически затворен контейнер до 2 седмици или замразете. Може да се консумира полузамразен, замразен или размразен.