малък готвач

Начало | малък готвач | Снежни топки си направи и вкусно ги.... хапни

Снежни топки си направи и вкусно ги.... хапни

Аз детето | 2024-01-04

Снежни топки си направи и вкусно ги.... хапни

Кога последно правихте снежни топки? Забавно е, нали... а също и много вкусно! Не, не сме полудели и не ядем студения, мокър сняг от земята. Ние говорихме за друг вид снежни топки... трябваше да уточним. Те са с кокос, бадемово брашно и други вкусни съставки и не са никак трудни за приготвяне. Даже напротив – правят се по-лесно дори и от истинските. Направете, хапнете си и няма да е за последен път!

Ето и какво ще ви е необходимо за около 16 топки:

  • 1 ½ чаша кокосов чипс
  • ½ чаша бадемово брашно
  • 3 супени лъжици кленов сироп или мед
  • 2 супени лъжици вода или кокосова вода + 2 допълнителни супени лъжици, ако е твърде суха сместа
  • 3 супени лъжици кокосово масло
  • ¼ чаша пудра захар

Ето и как се правят:

Покрийте чиния с хартия за печене. В кухненски робот или пасатор (но внимавайте как работите с тях) добавете всички съставки като кокосовото масло трябва да е разтопено. Обработвайте на средна скорост за 1-2 минути, докато се образува лепкаво мокро тесто, лесно за събиране в ръцете ви, за да оформите топки. Ако е твърде сухо, добавете още 1 супена лъжица вода до общо 2 супени лъжици. Обработете отново, докато стане на тесто.

Спрете кухненския робот и вземете малко кокосово тесто в ръцете си. Оформете топка и поставете върху подготвената чиния. Повторете, докато оформите 16 топки.

Можете да украсите снежните топки, като поръсите отгоре с пудра захар или оваляте топките в кокосови стърготини. Консистенцията е много мека, топи се в устата и можете да сервирате веднага или да съхранявате в хладилник преди консумация.

Съхранявайте в хладилник в херметически затворен контейнер до 2 седмици или замразете. Може да се консумира полузамразен, замразен или размразен.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град