малък готвач

Начало | малък готвач | Зеленчуци за Хелоуин? Защо пък не!

Зеленчуци за Хелоуин? Защо пък не!

Аз детето | 2023-10-27

Зеленчуци за Хелоуин? Защо пък не!

Тези печени зеленчуци за Хелоуин са забавен и лесен начин да отпразнувате този край на октомври! С тиквени фенери от сладки картофи, шапки на вещици от цвекло и призрачни духове от картофи, това е просто ястие с голям уау фактор. Можете да ги хапнете така или да ги ползвате за гарнитура за печено пиле. Много вкусно става! Ето и как да ги направите!

Ще са ви необходими:

  • 2 големи сладки картофа
  • 2 големи обикновени картофа
  • 4 моркова
  • обелени 2 (големи) до 3 (средни) червени цвекла
  • 2 супени лъжици зехтин
  • щипка сол и черен пипер
  • 2 супени лъжици розмарин
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч. л. балсамов оцет
  • 1 ч. л. мед

Ето и как да ги направите, съветваме ви да използвате и малко помощ от възрастен:

Оставете голям съд с вода да заври. Обелете и нарежете сладките картофи и обикновените картофи наполовина, по ширина, след което ги пуснете във врящата вода. Варете 5 минути, след което извадете. Пуснете цели глави цвекло и моркови във врящата вода и варете 5 минути.

Докато цвеклото и морковите се варят, нарежете картофите на филийки с дебелина 1 см. С малък нож или с форма за бисквити с тиква изрежете сладките картофи във формата на тиквен фенер. Направете същото с обикновените картофи, като ги нарежете на призрачни форми (използвахме сламка, за да изрежем очите!)

Извадете цвеклото от водата и го нарежете на филийки с дебелина 1 см, след което изрежете във формата на шапка на вещица. Ще наречем морковите пръсти на вещицата и просто ще ги оставим.

Поставете зеленчуците върху тава, покрита с хартия за печене. Поръсете с олио, сол, черен пипер и листа от розмарин и разбъркайте, за да се покрие равномерно. Намачкайте скилидката чесън с плоската част на ножа и а разпръснете из тавата.

Печете на 200 градуса за 1 час. Когато ви останат 10 минути, напръскайте балсамовия оцет върху цвеклото и меда върху морковите, след което върнете във фурната за още 10 минути.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град