малък готвач

Начало | малък готвач | За още повече настроение: коледна палачинкова закуска

За още повече настроение: коледна палачинкова закуска

Аз детето | 2023-12-18

За още повече настроение: коледна палачинкова закуска

Едно от любимите ни неща по време на празниците е да прекарваме време заедно, наслаждавайки се на вкусна храна. Понякога това означава семейни рецепти, които са се предавали през годините, или по-впечатляващи трудоемки рецепти, които приготвяме само за специални поводи. Но доста често те са прости рецепти, които са вкусни и създават щастливи спомени за семейството. Като например тази, която ще ви предложим сега.

Тези палачинки са очарователна и вкусна празнична закуска. Те не могат да бъдат по-лесни за правене, оставяйки ви повече време да се насладите на сутринта. И вашето семейство ще ги хареса!

Ще са ви необходими:

  • 1 1/4 чаша бадемово мляко, неподсладено
  • 1 3/4 чаша овесени ядки, сухи
  • 1 средно голям банан
  • 1 супена лъжица мед
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт или 2 пакетчета ванилия
  • 1/2 чаена лъжичка канела
  • 1/4 чаена лъжичка морска сол
  • 1 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
  • 2 големи яйца
  • 1 супена лъжица кокосово масло
  • 8 резена бекон
  • 8 големи боровинки
  • 4 червени боровинки

Следвайте стъпките и ще видите, че е лесно:

Поставете всички съставки, с изключение на яйцата, кокосовото масло и боровинките, в блендер или в купа за пасатор. Блендирайте, докато овесените ядки се смелят и всичко се смеси добре и стане на гъста каша. Само внимавайте, ако не можете, помолете за помощ.

Добавете яйцата и разбийте, докато се смесят.

Загрейте тиган на среден огън и разтопете една чаена лъжичка или две кокосово масло. Изсипете около 1/4 тесто или половин черпак за супа върху тигана за всяка голяма палачинка.

Направете по-малки палачинки за носа, приблизително половината от размера на големите палачинки.

Направете и малки овални палачинки за ушите.

Всяка палачинка се пече за около 5 минути от двете страни, като я обръщате.

След като сте готови идва и най-веселата част, направата на коледната закуска. Сглобете вашите елени в чиниите за сервиране. Започнете, като поставите две резена бекон отгоре за еленови рога, последвани от двете малки палачинки за уши. Отгоре сложете голяма палачинка и накрая поставете по-малката палачинка за носа. Завършете вашия елен, като поставите две боровинки върху голямата палачинка за очи и една малка боровинка за носа.

Можете да използвате и други продукти:

  • Очи – парченца шоколад или бонбонени очи. Можете също така да опитате да направите очи с малко течен шоколад.
  • Нос – малини, нарязани ягоди, сушени боровинки или дори минибисквитки Oreos биха свършили чудесна работа.
  • Еленови рога – можете също да направите еленови рога с тестото за палачинки. Просто изсипете дълги, тънки палачинки върху вашия тиган. Освен това сме намазали течен шоколад директно върху чинията, преди да добавим палачинките.

И накрая се насладете! И не забравяйте преди да хапнете, да снимате, за да се похвалите на приятелите си!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град