малък готвач

Начало | малък готвач | Вкусно чудовище в чашка си направи и Хелоуин посрещни!

Вкусно чудовище в чашка си направи и Хелоуин посрещни!

Аз детето | 2018-10-24

Вкусно чудовище в чашка си направи и Хелоуин посрещни!

За всички любители на страхотиите, а също и на вкуснотиите имаме една интересна рецепта! За всички вас, които обичате да се маскирате в края на октомври и за тези, които въобще не си падате по подобни неща. Наистина рецептата е за всички, защото макар и празникът на духовете и страшилищата да има много противници у нас, има и много хора, които го имат като поредния ден, в който да направят нещо специално. Децата пък никога не биха отказали нещо сладко и интересно. Затова за всички вас предлагаме една много интересна и лесна рецепта за едно наистина вкусно чудовище. На бас, че никога не сте пробвали какъв вкус имат чудовищата! Сега е идеалният момент да го направите!

Сега е време и ние да ви кажем как точно да си го приготвите!

Необходимите продукти са за 3 порции!

Първо сипете в друга чаша или купичка малко течен шоколад. Той наистина трябва да е доста течен, за да може да направите с него най-важния детайл. Ако не е достатъчно мек го пуснете в микровълновата за 4-5 секунди или пък го оставете около 10 минути на стайна температура. След това потопете вътре четка за рисуване, но нека тя е чисто нова и не е използвана за друго. Сами се досещате защо, нали така? Потопете я в шоколада сякаш ще рисувате, защото наистина това ще правите. След това внимателно от вътрешната страна на всяка купичка или чашка нарисувайте с шоколад усмивка или пък страшна уста със зъби и очи. Най-простото е да направите като нас! Разкривена линия за устата, две точки за очите и още две линии отгоре за вежди. Но ако ви бива в рисуването можете да се развихрите и повече. Отначало може и да изглежда много трудно да рисуваш с шоколад от вътрешната страна на съд, но се оказва по-лесно, повярвайте.

След като приключите с тази част поставете чашите (купичките в хладилника), за да може шоколадът да стегне. Дори и да се разтече малко, не се притеснявайте – чудовищата са далеч от идеалното и красивото! Докато чакате около половин час, направете останалото, а именно пудинга. За целта най-добрият е този на прах без варене, но ако можете да правите някои друг и ви харесва, опитайте с него. За нас този без варене е най-лесният и вкусният. За целта в дълбока купа изсипваме 150 (или 200 в зависимост от инструкциите за приготвяне, които е добре да прочетете) мл студено мляко. След това изсипваме и пудинга и просто бъркаме. На опаковките обикновено пише да се използва миксер, но и на ръка си става идеално. Не повече от 8 минути и е готов и сгъстен.

В друга купичка обелете едно киви и хубаво го намачкайте с вилица така, че да стане почти на пюре. Това също е лесно, тъй като кивито е доста мек плод. То ще придаде на нашия пудинг подходящ чудовищен зелен цвят. Ако решите естествено можете и да пропуснете тази част, но за нас с киви всичко става още по-вкусно и интересно. Разбира се ако останат и някои по-едри парчета това не бива да ви притеснява. Добавете кивито към крема и разбъркайте! Става интересно и вкусно. Накрая извадете чашите (купичките) от хладилника – шоколадът вече се е втвърдил и сипете пудинг вътре, напълнете ги до половината обаче, за да има място и за последния детайл.

Най-отгоре начупете на парченца бисквитките. По бисквитка и половина на чудовище е идеално. После поставете в хладилника за още 10-15 минути и сте готови. За Хелоуин или не – това си е един наистина чудовищно интересен и страшно вкусен десерт!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град