малък готвач

Начало | малък готвач | Интересни ягодови духчета

Интересни ягодови духчета

Аз детето | 2018-10-30

Интересни ягодови духчета

Време е да кажем „Бууу!“ с тези сладки ягодови духчета. Те са идеални и то не само за Хелоуин, но и просто за интересна вечер у дома. Доста са оригинални и вкусни, така че можете да си ги направите по всякакъв повод, рожден ден, скъпи гости или дори просто когато ви се яде нещо сладко. Стават много бързо, така че са чудесна идея за един по-необичаен десерт следобед или за вечеря, а защо пък не и да заместят пуканките по време на филма? Опитайте ги, заслужават си!

Необходими продукти:
ягоди – можете да ги заместите и с други плодове, ако не ви се намират
един бял шоколад
един млечен кафяв шоколад

Това е всичко – други продукти не са ви необходими, казахме ви, че е лесно и чудесно, нали? Само ще ви трябват още и:
чиния
две купички
клечка за зъби

Как се приготвят:

Буквално е като детска игра. Надяваме се, че знаете как се работи с микровълновата, защото тя ще е доста необходима в тази рецепта. Ако още не сте стигнали до тази точка в готварските си умения, винаги можете да потърсите помощта на някой по-голям. По-забавно е когато готвят двама, а и сме сигурни, че той ще е очарован и възхитен от вашите ягодови или други плодови духчета.

Така, след като уточнихме това – направете следното. Начупете двата шоколада и ги сложете в две отделни купички. Измийте добре ягодите или другите плодове, които сте приготвили, ако има нужда също така ги обелете. Според нас е добре листенцата на ягодите да не се махат, хем духчетата стават по-оригинални с шантава прическа, хем ягодките ще се запазят свежи за по-дълго.

След това разтопете двата шоколада на микровълновата фурна. Знаете как става – пускате ги за около 10 секунди, след това вадите, разбърквате и слагате пак. Така докато шоколадът се разтопи. Важно е да разбърквате, за да не загори. От личен опит знаем, че загорял шоколад е истинска напаст. След това просто потапяте ягодката или другия плод, който сте избрали в белия шоколад. Ето още един бонус от това, че не махнахме листенцата им – държите ягодката за тях. Така правите с всички, като ги оставяте на чиния. След това леко и внимателно, с потопена в млечен кафяв шоколад клечка за зъби, като истински художници рисувате очи и уста – призрачни очи и уста на ягодките и готово. Накрая ги оставяте за около половин-един час, за да се стегне шоколадът.

Ммм..., кой да знае, че призраците могат да са толкова вкусни!

Тези духчета пък ги е направил нашият приятел Петър, който е на 10 години, както виждате, може и сами да си ги направите и няма грешен начин за декорация, винаги стават страхотни.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град