малък готвач
Круши си изпечете и на есента се насладете!
Сочни и сладки, с мека маслена и донякъде зърнеста текстура, бялата до оцветената в кремаво вътрешност на крушите някога са наричали „подарък от боговете“. Тя е един от най-хубавите есенни плодове, но като че ли често забравяме за нея. А пък крушата е така вкусна и сочна! Също и доста полезна и с нея могат да се приготвят едни от най-лесните, но и най-прекрасните вкуснотии. Не ни ли вярвате? Тогава защо не опитате тази рецепта за лесни печени круши и ще се убедите! Те се топят в устата и са по-вкусни от всяка торта или шоколад, който сте опитвали досега.
Вече сте готови да готвите! Тогава ще са ви необходими:
- 4 круши (убедени сме, че една няма да ви стигне)
- 5 супени лъжици овесени ядки
- 7 супени лъжици прясно мляко
- 1 кафеена чашка кафява захар
- 1 супена лъжица канела
Вземете си също:
- тава за печене
- хартия за печене
- купичка
- лъжица
- нож
Ето и как точно да си ги приготвите:
Най-лесно ще е първо да подготвите тавата, а след това и крушите! За целта просто постелете хартия за печене на дъното на тавата и я оставете настрани. След това измийте добре крушите и ги разрежете на две половини с ножа. Сигурни сме, че ще се справите – само внимавайте. После почистете половинките от дръжките (или пък не, става ефектно ако ги оставите), а пък семките можете да извадите много лесно с помощта на лъжицата. Просто загребете средата на всяка половинка круша и сте готови. Накрая ги наредете в тавата за печене.
Чакайте – не бързайте, преди да ги изпечете има още няколко неща. Първо в купичка сипете овесените ядки, млякото, кафявата захар и канелата и добре разбъркайте. След което оставете сместа за около 8 минути, за да може овесените ядки да попият млякото и да станат вкусни и меки!
Накрая просто сипете от тази смес по средата на всяка круша! И печете около 30 минути на 200 градуса! Нашият съвет е да оставите крушите във фурната докато изстинат. Така и ще ги извадите по-лесно и ще са по-вкусни. По желание преди да ги хапвате можете да им сложите отгоре и малко мед. Стават невероятни и съчетават всичко хубаво, което есента може да ни предложи.