малък готвач

Начало | малък готвач | Само с един тиган и само за 20 минути най-вкусната пица направи

Само с един тиган и само за 20 минути най-вкусната пица направи

Аз детето | 2018-10-10

Само с един тиган и само за 20 минути най-вкусната пица направи

Пицата е чудесно хапване – разбира се много хора я намират за не толкова здравословна, но ако хапвате достатъчно плодове и зеленчуци, можете да си я позволявате от време на време. Особено пък ако е домашно приготвена. Когато пицата е приготвена у дома някак си винаги е по-вкусна, дори и човек да не е майстор готвач. На бас, че рецептата, която сега ще ви предложим сега не я знае нито един готвач. Тя е бърза и с нея можете да изненадате семейството и приятелите си по всяко време.

Приготвяли ли сте някога пица в тиган? Месенето на тестото, изпичането – всичко става в един тиган при това е готова за около 20 минути. Не сте? Тогава какво още чакате! Вземете си необходимите продукти:

  • 1 чаена чаша топла вода
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 и половина чаена чаша брашно
  • щипка захар
  • 1 чаена лъжичка суха мая
  • половин чаена лъжичка сол
  • половин чаена чаша доматен сос (можете да използвате също и лютеница или кетчуп)
  • 2 чаени чаши настърган кашкавал
  • малко моцарела (по желание)
  • шунка или друг любим колбас

Ето и как точно да си я направите:

В голям тиган сипете водата, зехтина, брашното, захарта и солта. С помощта на шпатула или лъжица разбъркайте всичко докато получите гъсто и лепкаво тесто. След това отново с помощта на същата шпатула или лъжица просто го притиснете на места и изгладете отгоре докато получите блат. Ако се залепва прекалено много можете да добавите още малко брашно.

После просто наредете пицата. Можете да сложите и други съставки ако ви харесва, а също и да ги наредите както намерите за добре. След няколко опита обаче и дегустации ние решихме, че ако първо намажем с доматен сос, след това навсякъде поръсим с кашкавал и сложим няколко парченца моцарела, а най-отгоре добавим пеперони или друг подобен колбас става наистина вкусно и се пече идеално.

Накрая просто слагате тигана на котлона, покривате го с капак и печете на умерена температура за 12 минути. След това махате капака и печете още 5 минути. Това ще направи тестото по-хрупкаво. После изключвате и оставяте да се допече. Когато пицата изстине малко я вадите или пък направо можете да хапвате от тигана. Ако е само за вас, защо не? Макар че сме сигурни, че такава вкуснотия няма как да бъде запазена. Всички ще искат да опитат от нея.

Опитайте и още няколко интересни пица рецепти:
Свежа зеленчукова пица
Необичайна и вкусна пица от картофи
Пица в чаша – това вече е шантаво
Вкусна и лека пица „Стромболи“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град