малък готвач
Великден става по-забавен с желирани яйца вместо истински
Ето едно страхотно забавно занимание за Великден – направете тези изненадващи „желирани яйца“. Каква изненада ще получи семейството на празника, когато очакват да ядат варено яйце, а получат желе. Страхотно забавление и удоволствие.
Материали, от които се нуждаете:
- яйца;
- цветен желатин на прах;
- поставки за яйца (търсете непрозрачни, в противен случай изненадата няма да се получи);
- лъжица;
- купички;
- мерителна чашка.
Правят се ето така:
Стъпка 1: Използвайте лъжицата, за да счупите дъното на яйцето.
Стъпка 2: Внимателно отстранете малка част от черупката и изсипете съдържанието в купа. Тези яйца можете да изпържите на омлет, да добавите в кекс, палачинки или козунака. Поставете черупката веднага в купа с гореща вода. След като всички яйца са празни, изплакнете обилно черупките.
Стъпка 3: Пригответе желатина – смесете всеки цвят само с 1/2 чаша вряща вода, така че желето да издържи, когато черупките на яйцата се обелят. Поставете черупките в поставки за яйца и ги напълнете с желето, което трябва да е изстинало, но да не се е втвърдило все още.
Стъпка 4: Оставете желето да стегне в хладилника за няколко часа. След като стегне извадете, счупете черупките и оставете желираните яйца обратно в поставките и в хладилника. Извадете яйцата 20 минути преди сервиране, за да не ги издаде температурата.
Е, може и да не стигне до чукане с яйца ако семейството види, че „яйцата“ са прозрачни и малко по-особени, но пак е забавно.
Вижте още:
- Как да сварим яйцата така, че да ги обелим лесно и да останат цели?
- Идеи за великденски яйца (фотопоглед)
- От картон за яйца можете да си направите страхотна великденска поставка