малък готвач
Начало |
малък готвач |
Вместо торта или вафла – направете си най-сладките и сочни печени ябълки у дома
Вместо торта или вафла – направете си най-сладките и сочни печени ябълки у дома
Нищо не е по-добро от нарязани ябълки, които са карамелизирани до мека хрупкавост на котлона с тази рецепта за печени ябълки. Тези печени ябълки са толкова лесни за приготвяне и вкусни!
Ще ви трябват:
- 4 средно големи ябълки
- ¼ чаша масло
- ¼ чаша кафява захар
- ¼ чаша бяла захар
- 1 ½ чаени лъжички канела
Ето и как да ги приготвите, лесно е:
- Обелете и почистете ябълките.
- Нарежете ги на филийки.
- В голям тиган добавете маслото, кафявата захар, бялата захар и канелата.
- Разтопете на средно силен огън.
- Добавете ябълките веднага след като маслото се разтопи и гответе, докато омекнат и сосът се сгъсти, като разбърквате от време на време, около 12-15 минути.
- Най-хубави са топли!
Photo by olga Volkovitskaia: https://www.pexels.com/photo/warm-baked-apples-in-glass-lid-dish-28885911/
0 коментара