малък готвач
Начало |
малък готвач |
Бързо и вкусно: направете си фъстъчено масло
Бързо и вкусно: направете си фъстъчено масло
Любителите на фъстъчено масло: Опитвали ли сте да си направите сами? Толкова лесно се пасира в кухненски робот и има невероятен вкус. Домашното фъстъчено масло е сладко кремообразно, с богат и неустоим фъстъчен вкус. Домашно приготвеното фъстъчено масло превъзхожда всички купени от магазина варианти по вкус и текстура! Така че защо не си го направите още сега?
С домашното фъстъчено масло имате пълен контрол върху съставките. Няма нужда от захар, ако предпочитате неподсладено фъстъчено масло. Със сигурност няма нужда от масла като хидрогенирано растително масло или палмово масло.
Необходими продукти:
- 3 чаши несолени сухи печени фъстъци
- ¼ чаена лъжичка фина сол
- Овкусители по избор: 2 до 3 чаени лъжички мед или кленов сироп
- ½ чаена лъжичка смляна канела
Как да го направите:
- Прехвърлете фъстъците в кухненски робот. Блендирайте, докато сместа стане напълно гладка и кремообразна, като правите пауза, за да изстържете страните, ако е необходимо, около 10 минути. Фъстъците ще преминат от подобни на брашно бучки в топка срещу стената на кухненския робот и накрая сместа ще стане сладко кремообразна. Ако сместа се нагорещи по време на работа или машината ви изглежда уморена, спрете и я оставете да изстине за няколко минути.
- По желание добавете щипка-две сол, мед и/или канела. Блендирайте, докато се смеси добре, около 30 секунди, след това опитайте и добавете още, ако желаете.
- Оставете фъстъченото масло да се охлади до стайна температура, след това прехвърлете сместа в буркан и затегнете капака. Съхранява се в хладилник до 1 месец.
0 коментара