малък готвач

Начало | малък готвач | Пригответе си пъмкин спайс... палачинки, по-вкусни и по-хубави от известното лате

Пригответе си пъмкин спайс... палачинки, по-вкусни и по-хубави от известното лате

Аз детето | 2023-10-18

Пригответе си пъмкин спайс... палачинки, по-вкусни и по-хубави от известното лате

Палачинките са класическа закуска, която всички обичат! Този път обаче няма да направите прости палачинки, ще добавите есенен привкус и дори възрастните ще завидят на уменията ви за готвене! Това са най-добрите палачинки, с които да се събудите в уютна есенна сутрин. Тиквеното пюре ги прави невероятно меки, кафявата захар добавя сладост, а тиквените подправки ги овкусяват точно както трябва. Текстурата и пухкавостта на тези тиквени палачинки с подправки са съвършенство! Със сигурност ще бъде фаворит на семейството!

Ето и какво ще ви трябва за около 8 порции:

  • 1 1/4 чаши брашно
  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 2 чаени лъжички бакпулвер
  • 1/4 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче
  • щипка смлян джинджифил
  • щипка смлян карамфил
  • 1 чаша мляко
  • 1/2 чаша пюре от тиква
  • 1 голямо яйце
  • 2 супени лъжици олио или разтопено масло

Ето и как да ги направите:

В голяма купа за смесване разбийте заедно брашното, кафявата захар, бакпулвера, солта, канелата, индийското орехче, джинджифила и карамфила. Може с миксер, а може и на ръка, лесно е!

В отделна купа разбийте заедно млякото, тиквата, яйцето и растителното масло. Добавете мокрите съставки към сухите съставки и разбийте, за да се комбинират. Тестото все още може да е на бучки и това е добре.

Изсипете 1/4 чаша тесто върху намазнен с масло или малко олио тиган и гответе, докато започнат да се появяват мехурчета на повърхността. Тогава внимателно обърнете и гответе противоположната страна до златистокафяво.

Така направете всяка палачинка, като от време на време слагате по малко масло или олио в тигана ако е прекалено сух.

Сервирайте с кленов сироп, канелена захар и бита сметана, ако желаете. С малко мед отгоре също стават уникални.

С тиква можете да си приготвите също:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град