Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Преди беше по-добре: 7 причини, поради които The Sims 2 и 3 са по-добри от четвъртата част

Преди беше по-добре: 7 причини, поради които The Sims 2 и 3 са по-добри от четвъртата част

Аз детето | 2024-10-09

Преди беше по-добре: 7 причини, поради които The Sims 2 и 3 са по-добри от четвъртата част

Този момент, когато графиките не решават проблема. The Sims 4 излезе преди десет години и вече си спечели собствена фен база. Но в някои аспекти най-новата част от симулатора на живота все още е по-ниска от двете предишни части. Вика Анистратова наблюдаваше на живо как се развива играта и прекара много часове във всяка част. И сега тя споделя с какво според нея The Sims 2 и The Sims 3 са по-добри от четвъртата. Без нито един мод!

The Sims 2: Видео кътсцени

Динамичната начален кътсцена вече определи стила на цялата игра. Изглежда, че дори The Sims 3 не успя да го надмине. Разбира се, част от причината е, че The Sims 2 направи голям скок в графиката и геймплея в сравнение с първия симулатор. Но в допълнение към революционното въвеждащо видео, има и атмосферни видео вложки в цялата игра. Значимите моменти за Sims създават цял минифилм. Можете да гледате как героите трогателно признават любовта си и се целуват пред сватбения олтар. Вижте как вашият Сим е отвлечен от извънземни през нощта. Плачете с родител Сим, който изпращаше порасналото си дете в университета. И много повече. Да, от съвременната епоха израженията на лицето на Sims от 2000-те понякога изглеждат смешни и дори малко страховити. И все пак кратките сцени придават на играта повече живот и уют. Sims веднага изглежда стават по-близки до играча. Но в следващите части по някаква причина почти не бяха направени такива видеоклипове.

The Sims 2: подробности за действието

Sims 2 е изпълнен до краен предел с малки детайли, които вдъхват живот на играта. Например докато готви, Sims ще извади приборите за хранене от кухненския шкаф. Докато в The Sims 4 всички необходими елементи се появяват от нищото. И когато Sims от The Sims 2 спят в едно легло, те се гушкат сладко в съня си. Героите внимателно оправят самото легло, подреждайки равномерно одеялото и възглавницата. В следващите части Sims трябва само да хвърлят одеяло на леглото, за да го приведат в идеален ред (завиждаме). Дори водата в басейна реагира, когато Sims скочат във водата. Виждат се не само пръски, но и вълни, които се разпространяват по водата. В интернет можете да намерите много видеоклипове, където авторите изброяват такива малки подробности. Те наистина не бяха забелязани в The Sims 2, но когато ги нямаше, играчите осъзнаха какво пропускат. Да, чиния, извадена от нищото, значително опростява геймплея в The Sims 4. Но дали много играчи идват за динамика в симулатор на живот, където буквално наблюдавате ежедневието на виртуални хора?

The Sims 3: Отворен свят

Отвореният свят се превърна в характеристика на The Sims 3. Героите могат да отидат буквално навсякъде, стига територията на самия град да го позволява. По всяко време на деня или нощта можете да оставите вашия Сим да върши своите неща и да наблюдава какво правят другите жители. Отвореният свят даде на играта много предимства. Първо, къщата вече не трябва да се поставя само близо до пътя или върху специално създадени парцели. Ако желаете, можете да го залепите или в гъсталака на гората, или на брега на океана. Второ, Sims, които не са играчи, заживяха свой собствен живот и сега е напълно възможно да срещнете внука на първата си любов в най-близкия парк. Трето, транспорт! Велосипеди, коли, вариращи от базови до луксозни, и дори коне, Sims могат да избират начин на транспорт според вкуса и бюджета си.

Но The Sims 4 остана без отворен свят. Отначало беше невъзможно дори да погледнете града без сълзи: вместо цветен пейзаж, играчът беше посрещнат от тъжна, схематична карта с няколко зони за заселване. И беше невъзможно да се излезе извън границите на парцелите. През годините живият пейзаж повече или по-малко се завърна и дори разшири зоната, в която Sims да се движат извън къщата. Но все още можете да се установите и да построите къща само върху парцели, създадени от разработчиците. А свободата на живот на герои, които не са играчи, или се проваля, или произвежда бисери за шеги в TikTok. Веднъж вкусил свободата, трудно е да простим на четвъртата част липсата на пълноценен отворен свят. И възможността да закупите луксозна кола за вашия Sim!

The Sims 3: Персонализиране на обекти

Понякога това отива твърде далеч, но все пак цветното колело и огромната палитра от отпечатъци отварят безкрайно поле за въображение в The Sims 3. Още на етапа на създаване на герой можете да изберете цвета на косата (дори да правите акценти), пребоядисайте сянката на очите и кожата дори в цвета на златен залез, поне в ярколилаво. Почти всяко облекло може да бъде оцветено, за да отговаря на личността на вашия Sim. Дори за слънчевите очила може да се избира печат. В допълнение към героя, персонализирането работи и в режим на конструиране. Играчът може да пребоядиса пода както пожелае, да смени тапицерията на дивана и дори да залепи тапети с изящни рози в детската стая. Цялото обзавеждане на стаята и дома може лесно да се хармонизира.

В The Sims 4 няма толкова много въображение. В каталога на играча се предлага избор от няколко цвята мебели и текстил. Поради това невинаги е лесно да се постигне приятна среда. И е просто жалко, когато не можете да си купите правилното легло, защото цветът на рамката му изобщо не съвпада с останалите мебели. Какво можем да кажем за героите, които могат да персонализират ширината на челюстта си, но не и цвета на облеклото си.

Разширителен пакет The Sims 3: World of Adventures

Каквото и да казва някой, най-добрата експанзия за пътуване си остава The Sims 3. Докато експанжъните на The Sims 4 предоставят най-вече зимни и летни курорти, третата създаде няколко града със собствена атмосфера: Al Simara (вдъхновен от Египет), Shang Simla (Китай) и Champs Les Sims (Франция). Всеки град поддържа духа на страната, от която е вдъхновен. Например в Champs Les Sims героите се поздравяват с целувки по бузата. В Ал-Симара понякога можете да забележите мъгла, става толкова горещо там. А в Shang Simla местните ядат с китайски клечки. Sims, които отиват на почивка в един от градовете, могат да се научат как да готвят местна храна, да донесат цветни сувенири и да овладеят уникални умения. Най-доброто нещо в разширителния пакет The Sims 3 е способността да станете авантюрист. В новите градове можете да научите бойни изкуства, да намерите редки съкровища и дори случайно да събудите мумия (което е най-добре да не правите). Сим от всякакъв пол може да направи истински Индиана Джоунс. The Sims 4 също добави Jungle Adventures, но това не може да се сравни с пъзелите, препятствията и вълнуващите среди на The Sims 3.

The Sims 2 и The Sims 3: Крадци, ченгета и училищни автобуси

Кой би си помислил, че играчите от четвъртата част ще пропуснат крадеца! Този гаден Сим или ще открадне телевизора, за който са похарчени последните симолеони, или ще задейства аларма, която ще събуди обитателите на къщата. И нямаше значение, че трябваше да отидат в офиса до осем сутринта: Sims не можеха да спят, докато крадецът беше на сайта. Уви, в четвъртата част колоритният герой изчезна и някак си веднага стана тъжно без сбиванията между крадеца и полицая.

Между другото, за полицията. И в четвъртата част почти ги няма. Да, възможно е да се изгради кариера в правоохранителните органи. Но в The Sims 3 това са пълноценни NPC, които правят нещо повече от това да залавят крадци. Самият Сим може да отиде в затвора с тях, ако изгради кариера като престъпен бос. А полицията лесно може да хване тийнейджър в града, който реши да излезе на нощна разходка, и да го заведе при родителите му за наказание.

Самите тийнейджъри в четвъртата част бяха лишени не само от контрол от страна на полицията. Отнеха им дори училищния автобус. В The Sims 3 младите Sims бягат от масата за вечеря, за да хванат жълтия автобус. Освен това можете да проследите пътя им чак до сградата на училището. И в последната част Sims просто се изпаряват, автоматично завършвайки в образователна институция.

The Sims 2 и The Sims 3: Уникални истории

Светът се обърка някъде, когато разработчиците на симулатора на живот решиха да се откажат от уникалните допълнения, в които Sims се озоваха далеч от родния си свят. В The Sims 2 най-доброто допълнение беше Robinson Tales. В играта можете да разиграете пълноценен сюжет, тъй като главният герой се озовава на пустинен остров след катастрофа и се опитва да оцелее. И когато сюжетът приключи, можете да продължите да играете като в обикновен симулатор на живот. Само дето животът продължава на пустинен остров. Това означава без канализация, без хладилник, без супермаркети. Така че The Sims 2 беше в най-добрия си вид, преди The Sims 4 да излезе с режима Living the Life. The Sims 3 също продължи традицията на уникални допълнения с пускането на Medieval. Sims се озовават в истинско древно кралство. Можете да изберете за кого ще играете: магьосник, лечител, рицар и дори монарх (точно така, защо да сте скромни). За всеки герой те разработиха свои собствени разклонения на историята, които помагат на цялото кралство да се развие (или упадне).

За съжаление, разработчиците на The Sims 4 не пуснаха подобни клонове на играта, а само допълнения към съществуващата игра. Което изглежда като пропуск, когато Sims могат да бъдат водени на такива невероятни приключения!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град