Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Xbox Cloud Gaming ще ви позволи да стартирате игри от потребителски библиотеки в облака още през ноември

Xbox Cloud Gaming ще ви позволи да стартирате игри от потребителски библиотеки в облака още през ноември

Аз детето | 2024-10-15

Xbox Cloud Gaming ще ви позволи да стартирате игри от потребителски библиотеки в облака още през ноември

Microsoft се готви да разшири значително своята стрийминг услуга Xbox Cloud Gaming. Следващия месец компанията ще започне да тества функцията за стрийминг на игри, намиращи се в личните библиотеки на потребителите на Xbox, а не само тези, достъпни чрез абонамент за Xbox Game Pass. Членовете на програмата Xbox Insiders ще бъдат първите, които ще оценят иновацията.
 
Предстоящата иновация ще ви позволи да предавате значително повече заглавия в сравнение с текущото предложение за Xbox Game Pass. След като тестването приключи, функцията ще бъде достъпна за по-широка аудитория. Въпреки че Microsoft се ангажира да предостави огромен набор от заглавия, някои издатели може да ограничат поточно предаване на своите заглавия поради лицензионни споразумения.  Нововъведението съвпада с плановете на Microsoft да позволи закупуването на игри директно от мобилното приложение Xbox за Android в САЩ. Това стана възможно благодарение на скорошно съдебно решение, задължаващо Google да се откаже от задължителното използване на Google Play Billing (система за плащане на покупки във всякакви приложения от Google Play) от 1 ноември.
 
Според изпълнителния директор на Xbox Сара Бонд, от следващия месец геймърите ще могат да купуват и играят игри на Xbox директно от приложението на Android. Това означава, че услугата Xbox Cloud Gaming ще ви позволи да закупите всеки проект, който харесвате, и веднага да започнете да го излъчвате на вашето мобилно устройство.  Първоначално Microsoft планираше да стартира стрийминг игри от личните библиотеки на потребителите през 2020 г., използвайки услугата за облачни игри xCloud, а след това през 2022 г. като част от Xbox Cloud Gaming, но проектът беше отложен. Според наличната информация затруднения са възникнали поради необходимостта от подготовка на инфраструктурата за допълнително натоварване.
 
Освен това Microsoft разработва мобилна версия на Xbox Store, достъпна през браузър. Стартирането трябваше да се състои още през юли, но още през август компанията обяви началото на тестването на уеб версията на магазина и обеща да сподели нови подробности в бъдеще.


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град