Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Издателят на PUBG се споразумя с разработчиците на Palworld – „Pokémon with guns“ ще получи мобилна версия

Издателят на PUBG се споразумя с разработчиците на Palworld – „Pokémon with guns“ ще получи мобилна версия

Аз детето | 2024-10-03

Издателят на PUBG се споразумя с разработчиците на Palworld – „Pokémon with guns“ ще получи мобилна версия

Съдебните процедури с Nintendo и The Pokemon Company в Япония не пречат на разработчиците от студиото Pocketpair да разработят своя всепризнат симулатор за оцеляване Palworld – потвърдено е, че играта ще бъде прехвърлена към нови целеви платформи. Южнокорейският издател и разработчик Krafton обяви в прессъобщение на официалния си уебсайт, че е сключил лицензионно споразумение с Pocketpair, съгласно което ще прехвърли Palworld на мобилни устройства.

Контролираната от Krafton компания PUBG Studios, известна с работата си по PlayerUnknown’s Battlegrounds (PC, конзоли) и New State Mobile (iOS, Android), ще отговаря за създаването на мобилната версия на Palworld. Подробностите за мобилната версия на Palworld все още не са разкрити от Pal, но Krafton обещава преосмисляне и адаптиране на основните елементи на геймплея за смартфони. Датите на издаване не са посочени.

Ранният достъп на Palworld стартира на 19 януари тази година за PC (Steam, Microsoft Store), Xbox One, Xbox Series X, S и Game Pass, а в края на септември играта беше пусната на PS5 (не в Япония). Публиката на проекта надхвърля 25 милиона души. Palworld предлага да развъжда, въоръжава, яде и изпраща Pals на работа – същества, подозрително подобни на Pokemon. Споменатият иск не е свързан с дизайна на съществата – „Покемон с оръжия“ нарушава патентните права на собствениците на Pokemon. Pocketpair не знае какви нарушения приписват на Palworld Nintendo и The Pokemon Company. Предполага се, че, наред с други неща, става дума за механиката за улавяне на чудовища в капсула, подобна на pokeball.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град