новини детски

Начало | новини детски | Над 2000 деца се забавляваха с Капчо и Капчица

Над 2000 деца се забавляваха с Капчо и Капчица

Аз детето | 2014-06-09

Над 2000 деца се забавляваха с Капчо и Капчица

Над 2000 деца се забавляваха заедно с героите Капчо и Капчица в Борисовата градина в София вчера (8 юни). Първоначално събитието трябваше да се проведе на 1 юни по случай Международния ден на детето, но беше отложено заради неблагоприятните метеорологични условия. Празникът, организиран от “Софийска вода” и “Веолия”, преминa под надслова “Аз обичам водата и знам как да я пестя”.

Домакините зарадваха всички деца и техните родители, които бяха предпочели прохладата на Борисовата градина по време на неделния ден, с множество игри, награди и полезни съвети за водата. Всички малчугани получиха балони, а най-смелите се включиха в подготвените викторини, които им дадоха ценни знания за водата, защо трябва да я ценят и пестят. Най-активните си тръгнаха с грамоти за “специални заслуги към водата”. Всички присъстващи получиха материали с полезни съвети за пестенето на водата, подходящи дори и за най-малките и рисунка на домакините на събитието Капчо и Капчица, която трябваше да бъде оцветена.

За целта беше оформен специален детски кът с материали за оцветяване, където всяко дете можеше да развихри творческата си фантазия. Малчуганите приеха предизвикателството с охота и оцветиха героите с много старание. Почти всички предпочетоха синия цвят за своите рисунки, а Капчо и Капчица позираха с желание през начинаещите “илюстратори”.

Самите талисмани през цялото време участваха в игрите, забавляваха децата, танцуваха с тях и не пропуснаха да се снимат с всички.

Снимки: "Софийска вода"



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град