новини детски

Начало | новини детски | Отново маратон на четенето в Монтана

Отново маратон на четенето в Монтана

Аз детето | 2014-06-03

Отново маратон на четенето в Монтана

За осма поредна година Регионална библиотека „Гео Милев” Монтана открива за своите малки читатели Маратон на четенето под надслов „Децата на Монтана четат”. Маратонът вече е традиция, която печели все повече привърженици, а идеята на начинанието е да насърчим четенето при децата читатели и да ги стимулираме да ценят книгата и нейните неограничени възможности. Маратонът е продължение на мероприятията по повод Международния ден на детската книга – 2 април и по традиция съвпада с Международния ден на книгата- 23 април. Маратонът в Монтана, има характер на програма за лятно четене- и ще стартира на 25.04. 2014 и ще продължи до 31.08.2014 г. Маратонът има състезателен характер, но не е спортно състезание. Участниците могат да четат всичко, което пожелаят, но оценки няма да има.След изтичане на периода се провежда класиране на читателите по училища според броя прочетени заглавия. Първенците в надпреварата ще получат изненади, а участниците прочели над 10 книги ще получат грамоти от библиотеката.

През 2013 година в Маратона са участвали 219 читатели от 9 училища в града, общо прочетени книги 5062, някои от участниците са и от други градове.

Маратонът е програма за насърчаване на четенето у децата на България и е инициирана през 2007 г. от Българската библиотечна асоциация.

Тази година, 2014, маратонът стартира на 25.04 в детския отдел на Библиотека „Гео Милев”- Монтана. Възпитаниците на ОДК- Монтана са подготвили много изненади за публиката. Маратонът ще продължи до 31.08.2014, като за целта желаещите да участват, трябва да са читатели на детския отдел на библиотеката.

Снимка: Библиотека „Гео Милев”- МонтанаКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град