новини детски

Начало | новини детски | Ученици от втори до шести клас представиха достойно България за Празника на българската просвета и култура

Ученици от втори до шести клас представиха достойно България за Празника на българската просвета и култура

Аз детето | 2014-06-11

Ученици от втори до шести клас представиха достойно България за Празника на българската просвета и култура

Дванадесет деца от втори до шести клас от частното софийско училище „Българско школо” представиха достойно България на „Уикенда на българската култура и славянската азбука на Лаго Маджоре”, от 30 май до 1 юни 2014 г., в Небиуно, Италия. На празника, посветен на 24-ти май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, учениците не само показаха на италианците красотата и многообразието на българските народни танци, но и направиха мини школа за всички, пожелали да научат стъпките на ръченицата. Малките таланти от "Школата по творческо мислене и писане" към „Българско школо” изнесоха рецитал със стихотворенията, с които спечелиха първото място в 23-тото издание на престижния конкурс „Международна награда Център Младежи и поезия Триужо” - Италия, в секцията „Училища”.

Скъп спомен занесоха у дома италианците, които се включиха в „Лабораторията по български език”. Под умелото ръководство на децата гостите изписваха имената си на кирилица върху красиви цветни табели. Учениците дадоха и своя принос, за да се наберат средства за издаване на „История славянобългарска“, изписана и илюстрована от българския график и илюстратор Евгени Босяцки. За благотворителния базар децата бяха изработили от глина буквите от българската азбука. Красивите магнити бяха изрисувани с пъстрите български шевици.

Източник на информация и снимка: kulturni-novini.info



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град