новини детски

Начало | новини детски | Столична библиотека обявява конкурс за рисунка на тема: "Петсън, Финдъс и приятели"

Столична библиотека обявява конкурс за рисунка на тема: "Петсън, Финдъс и приятели"

Аз детето | 2014-05-29

Столична библиотека обявява конкурс за рисунка на тема: "Петсън, Финдъс и приятели"

Чували ли сте за Петсън и Финдъс? Петсън е мил дядо живееш в интересна къща-ферма пълна с разни неща и представете си – той няма компютър нито интернет, но обожава да чете списания и вестници, може да го прави по цял ден. Разбира се не може, защото има една много мила котка на име Финдъс, за която да се грижи. Ако все още се чудите, това са герой от интересните, но не толкова популярни книги на авторът и художник  Свен Норквист. Историите му за тези двамата приятели са преведени на 44 езика, адаптирани са за телевизията, снимани са на филм, изиграни са в театрални постановки. Сега вече са увековечени и в конкурс и то организиран от Столична библиотека.

Конкурсът е за рисунка на тема "Петсън, Финдъс и приятели" и в него могат да вземат участие всички деца до 12-годишна възраст. Творбите трябва да са във формат A3 (с паспарту) и да бъдат изпратени до 7-ми юни 2014 година на адрес: София 1000, пл. “Славейков” 4а, ет. 2, Детско-юношески отдел.
Награждаването ще се състои на 10 юни от 14.00 ч. в Детско-юношеския отдел, където ще бъдат изложени творбите на участниците.

Конкурсът се провежда с подкрепата на Н. Пр. г-жа Хелена Пилсас Алин, Посланик на Швеция за България и почетното генерално консулство на Кралство Швеция в София.
Спонсори на събитието са шведски фирми. Отличените деца в конкурса ще бъдат наградени и с книги, и със специална грамота от издателство "Фют", което издава поредицата за Петсън и Финдъс в България.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град