новини детски

Начало | новини детски | Приказки от пясък в Бургас

Приказки от пясък в Бургас

Аз детето | 2014-06-12

Приказки от пясък в Бургас

В първата седмица на юли по традиция в Бургас ще бъде открит Фестивала на пясъчните скулптури. Темата тази година е "Приказки от пясък".
Цели 65 приказни персонажа в над двадесет композиции ще „оживеят“ от пясъка и ще правят компания в снимките на бургазлии и гости на града.

Любими детски герои от култовите анимационни филми „Ледена епоха“, „Семейство Флинтстоун“, „Аз, проклетникът“, „Маша и Мечока“, „Астерикс и Обеликс“, както и тазгодишният носител на Оскар за анимация – „Замръзналото кралство“, ще радват малки и големи до септември включително.
Вдъхването на живот в една пясъчна фигура е изкуство. Затова и тази година, наред с традиционно силното българско участие, своя талант ще покажат и 10 майстори на пясъчното изкуство от Норвегия, Португалия, Чехия, Белгия, Ирландия, Украйна, Латвия и Русия. За шестима от чуждестранните автори

Пясъчният фестивал в Бургас не е непознат.
Въпреки лошото време, което се опита да забави откриването, организатори и скулптури правят всичко възможно още през първата седмица на юли бургазлии да посетят пясъчния град и се снимат с любимите си приказни герои.

Снимката е от миналогодишния фестивал.



Коментари
1 коментар

Даниел Петков, 10 г.,

Публикувано на 13.06.2014

Имате грешка.Вместо "открит" сте написали "отрит"

От редакцията: Искрено ти благодарим, че ни писа за грешката. Ще се поправим.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град