новини детски

Начало | новини детски | Нека да нарисуваме правата на детето в "Drawing Day" 2014 година

Нека да нарисуваме правата на детето в "Drawing Day" 2014 година

Мария Петрова | 2014-06-05

Нека да нарисуваме правата на детето в "Drawing Day" 2014 година

"Drop everything and draw!" – това е мотото на международната инициатива "Drawing Day". Аз си го преведох така: "Използвайте го като извинение /повод/ да изключите компютъра и да прекарате времето си с роднини и приятели – рисувайки и общувайки. Споделяйте!"

Така и направих през 2010-та... обадих им се и попитах дали не искат да излезем навън и да творим заедно. После споделих идеята си в социалните мрежи и още 4-ри организации се присъединиха. И до днес ме забавлява фактът, че за последната група, която е решила да ни последва, научавам дори след самото събитие. Винаги има какво ново и интересно да се научи от споделените снимки, които документират случилото се и красотата на импровизираната шарена изложба. Никой не мери Вашите артистични способности, нито Ви сравнява уменията да рисувате – всеки го може! Дали е лесно?! Просто вземете молив и малко листче и... опитайте ;) В рамките на няколко часа ще общувате пълноценно с децата си, с близки или непознати. После ще се върнете, за да разгледате изложбата от мигове, в които всеки е оставил нещо от себе си чрез символ и цвят. А не искате ли да научите какво се е случило в другия град? Просто е – надзърнете в албума, който те са споделили с всички.

Предложих идеята си на библиотеката, за да покажем на децата, че там е весело и приятно, че сами могат да направят деня си интересен, за да ги поканим да се включат и в другите инициативи свързани с книгите. В този ден те ще могат да открият правата на децата сред редовете на приказки, басни и стихотворения. Децата трябва да участват активно в създаването на изкуство, защото това развива тяхната креативност, обогатява културата им и ги образова. Това е ден, в който можеш да покажеш на другите, че вярваш в уменията си да създаваш красота, да споделяш и да се чувстваш свободен, а това дава надежда за по-добро бъдеще. Да го направим! На 07.06. 2014 г. ще рисуваме на тема "Правата на детето".

Очакваме Ви в Пловдив на стълбите на Каменица /Главната улица/ от 16:00 до 18:00 часа. Елате да се забавляваме ЗАЕДНО! ВХОД: СВОБОДЕН за всички, които обичат да рисуват!!! Осигурили сме материалите... и не само :) Да си направим един прекрасен празник - рисувайки ЗАЕДНО с приятели, близки и непознати!

Снимки: Мария Петрова



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град