новини детски

Начало | новини детски | „Забавното лятно четене“ зарадва своите приятели и в град Враца

„Забавното лятно четене“ зарадва своите приятели и в град Враца

Аз детето | 2014-06-10

„Забавното лятно четене“ зарадва своите приятели и в град Враца

От град Видин, турнето на „Забавното лятно четене” продължи към нашите приятели във Враца. Там събитието се откри и проведе в Етнографско-възрожденския комплекс „Св. Софроний Врачански“.

На празника в град Враца се събраха 80 деца, а негови специални гости бяха Маринела Петрова – директор дирекция „Хуманитарни и социални дейности“ към община Враца, Даринка Костадинова – експерт от РИО Враца, учители и различни представители на заинтересованите институции като Младежкият дом, Центърът за работа с деца и др.

Събитието бе открито от госпожа Силвия Врачовска, която е директор на Регионалната библиотека „Христо Ботев“. Тя приветства всички присъстващи като добави, че именно с посещението на „Забавното лятно четене“ в града се открива и Лятото в библиотеката, което традиционно се провежда от няколко години.

Със своята топла реч тя покани и призова всички дечица активно да се включат в инициативата. Напомни, че освен лятната читалня, в двора на Етнографско-възрожденския комплекс през лятната ваканция децата ще могат да се включат също в артистични работилници и разнообразни други активности.
Детският празник продължи с изпълнение на детската вокална група „Сладуранчета-врачанчета“, а най-активните читатели на библиотеката прочетоха откъси от техни любими книги.

Главният редактор на детския портал Az-deteto.bg, Мария Дуковска представи пред децата кампанията „Забавното лятно четене“ и закачи значка на г-жа Врачовска като посланик на Забавното четене във Враца като след това връчи ваучер на стойност 200 лева за закупуване на книги за библиотеката.

И тук децата се запознаха с електронният читателски дневник. Отново госпожа Катрин Иванова направи кратка демонстрация как се създава и попълва. Малките читатели имаха възможността да отговарят на забавни въпроси от дневника.

В занимателна игра госпожа Мария Дуковска ги попита кои книжки са прочели и провери дали си спомнят тяхното съдържание с въпросите от дневника. След представянето на кампанията децата участваха в игра, направена с българската народна приказка „Златното момиче“.
Разделена на няколко части, приказката беше скрита в други книги на известни автори в библиотеката. Децата намериха частите, събраха ги и прочетоха приказката.
Посещението в град Враца бе едно от незабравимите за екипа ни. Сигурни сме че и тук малчуганите няма да спрат да четат интересни книги през лятната ваканция и старателно ще попълват своя електронен читателски дневник в Az-deteto.bg.
 

Генерален спонсор на кампанията е „ЧЕЗ България“.
Институционални партньори:
Столична библиотека
Българска библиотечно-информационна асоциация
Заедно в час

Издатели:
"Ентусиаст", "ИНФОДар", "Фют" и "Жанет" 45

Кампанията се провежда с подкрепата на UNICEF
Комуникационен партньор е CIVITAS

Медийни партньори:
Dnes.bg, Bulgaria ON AIR, Az-jenata.bg, Teenproblem.net, Az-cheta.com, Detskiknigi.com, Национална мрежа за децата, www.namama.bg, KIDS Programata, GreenWich, БНР, BTV, BTV Lady и BTV COMEDY.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град