покани

Начало | покани | Младежи рисуват кукуряк в работилница за научна илюстрация в Националния природонаучен музей при БАН

Младежи рисуват кукуряк в работилница за научна илюстрация в Националния природонаучен музей при БАН

Аз детето | 2024-01-25

Младежи рисуват кукуряк в работилница за научна илюстрация в Националния природонаучен музей при БАН

Първата работилница на Националния природонаучен музей при БАН и ДАФНИ (Дружество на анималисти, флористи и научни илюстратори) за научна илюстрация за 2024-та година ще бъде на тема кукуряк. Тя ще се проведе на 17 и 18 февруари, съобщават организаторите, цитирани от БТА.

„Едно растение, което започва да цъфти през февруари и е с необичайна краска – венчелистчетата му са с цвета на листата, символ е на издръжливостта и е предвестник на пролетта – кукурякът с латинско име Helleborus odorus. Надяваме се, че е сред познатите и обичани и от вас растения“, казват от екипа. Те отбелязват, че в това занимание Наталия Стамболова ще помогне на участниците да разгледат подробно частите на неговия цвят, за да добият по-добра представа как да го илюстрират под различни ракурси.

„Както винаги, техниката, с която ще работим е акварел. Осигурени са специално подбрани материали за този тип рисунка, за да постигнем нужната прецизност – професионални акварелни бои и качествена хартия“, казват организаторите на работилницата.

От екипа уточняват, че за участие в занятието не е нужен предишен опит. Подходящо е за всички над 14 г., проявяващи любопитство към рисуването и въоръжени с малко търпение, за да се запознаят с тази техника.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град