покани

Начало | покани | Бой със снежни топки и надпревара с шейни ви очакват на Витоша

Бой със снежни топки и надпревара с шейни ви очакват на Витоша

Аз детето | 2024-02-15

Бой със снежни топки и надпревара с шейни ви очакват на Витоша

Семейни надпревари с шейни, спускане със ски и бой със снежни топки ще има тази неделя – 18 февруари, в местността Офелиите над Златните мостове на Витоша, съобщиха организаторите на осмия Зимен фест от Столична община, инициативата „София-световна столица“ на спорта и „Мачирски спорт“.

Записванията за участие в състезанията със собствена ски екипировка и шейна започват на място в 10 ч. на обособен пункт от организаторите. В 11 часа започват семейните надпревари с шейни. Те ще бъдат с директни елиминации и ще се определи на място провеждането им съобразно заявките – спускания за деца с родители или роднини или спускания само за деца. Ще се вземе под внимание видът на съответната шейна.

В 11:30 ч е предвиден стартът на щафетният паралелен слалом за подрастващи. Тук регламентът предвижда елиминации на отбори, като всеки тим ще се състои и от три деца – при финиширането на първия стартира втория и така до финала на последния техен съотборник. Отборът финиширал пръв от всяко спускане продължава напред към следващите елиминации и така до финала. Победителите в състезанието ще получат предметни награди и други отличия.

За 12 часа е предвидено началото на конкурса за направа на снежни фигури, както и стартът на забавни игри, надпревари и викторини с много награди. Ще има битка със снежни топки, теглене на въже, конкурс за най-красива украса на шейна, за „снежна визия“, за най-голяма снежна топка, за най-атрактивно претъркаляне в снега, ще има планинарски песни на импровизираната сцена и забавни състезания с много награди и др. За това ще спомогнат професионални аниматори и диджей, които ще се грижат за прекрасното настроение и многото усмивки по детските лица.

Зимният семеен празник е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, като се наслаждават на емоциите, които предоставя природата, допълнени с удоволствието от игрите на сняг. Целта е да се мотивират децата да се запознаят и да заобичат зимните спортове и забавления.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град