малък готвач

Начало | малък готвач | Хрупкави и вкусни пържени картофи, но без картофи

Хрупкави и вкусни пържени картофи, но без картофи

Аз детето | 2023-04-26

Хрупкави и вкусни пържени картофи, но без картофи

Но как така без картофи? Ами много лесно – един далеч по-здравословен, но също толкова вкусен вариант към пържолата или хамбургера. Е, да, няма вкус на съвсем истинските картофки, но пък е също много апетитно и интересно. Знаем, че повечето от вас сигурно не харесват авокадо, но с тази рецепта ще ви стане любимо.

Ето и какво ще ви трябва:

  • 1 чаша настърган кашкавал
  • 1 чаша панировка
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 голямо яйце, леко разбито
  • 3 средно узрели, но твърди авокадо
  • по желание любимия ви сос

Ето и как се прави:

В средно голяма купа си сложете кашкавала и панировката. Разбъркайте ги заедно със солта и чесъна на прах. Поръсете със зехтин и пак разбъркайте добре, за да се комбинират.

Тук ако още не сте умели с ножа, помолете за помощ, защото ще трябва да разполовите и изчистите авокадото от костилките, след което ги поставете с плоската страна надолу върху чиста работна повърхност. Внимателно издърпайте кората назад и я изхвърлете. Нарежете всяко авокадо по дължина на 8 парчета. После потопете всяко парче в леко разбитото яйце, за да го покриете, след това повдигнете и оставете излишното да се отцеди. Прехвърлете към сместа с панировка и кашкавал и внимателно разбъркайте, за да се покрие добре от всички страни. Прехвърлете в чиния и повторете с останалите резени авокадо.

Загрейте предварително ейърфрайър до 175ºC на настройката за пържене на въздух. Поставете 8 резена авокадо в кошницата на въздушния фритюрник и гответе, като след 4 минути ги обърнете от другата страна, докато станат хрупкави и златистокафяви навсякъде, 8 минути отнема цялото печене. Повторете с останалите резени авокадо. Сервирайте веднага, със сосове по желание.

Ако пък нямате такъв уред става и във фурната. Постелете в тава хартия за печене, наредете авокадото и печете за около 20 минути на 180 градуса.

Става със страхотен вкус!

С авокадо можете да си направите също:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град