малък готвач
Бързо и лесно тесто за вкусна пица
Няма време? Няма проблем! Тази рецепта за лесно тесто за пица е не само супер бърза и безумно лесна, но е и невероятно вкусна! Само с шепа съставки, 5 минути и кухненски робот можете да създадете възхитително тънко и еластично тесто за пица, което има толкова добър вкус, колкото тесто от пицарията.
Ще са ви необходими:
- 1 чаша много топла вода, почти гореща на пипане
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 супена лъжица захар
- 2 1/4 чаени лъжички активна суха мая или кубче мая
- 2 3/4 чаши брашно
- 1/4 чаша настърган пармезан
- 1 чаена лъжичка сол
Ето и как да направите тестото:
1. Активирайте маята. Добавете водата, захарта, олиото и маята в малка купа или мерителна чаша за течност. Разбийте, за да се комбинират. Оставете настрана и изчакайте сместа да шупне.
2. Комбинирайте сухите съставки. Добавете брашното, пармезана и солта в купата на кухненския робот. Ако нямате такъв, направете го в голяма купа и разбъркайте с лъжица.
3. Добавете течността и направете вашето тесто. С работещ кухненски робот бавно изсипете сместа с маята. Продължете да обработвате, докато сместа се събере и оформите рошава топка. Това може да отнеме около минута. Без робот направете същото в голямата купа, но ще трябва да бъркате малко повече.
4. Разточете тестото. Изсипете тестото върху леко набрашнена повърхност. Омесете няколко пъти, за да може тестото да се събере на топка. Разполовете тестото. Бързо разточете тестото, създавайки кръг. Внимателно поставете тестото върху покрита с пергамент тава за печене или тава за пица.
5. Използвайте веднага! Това тесто наистина е най-добро, когато се използва веднага! Можете да охладите тестото и да го използвате в рамките на 3-5 дни, като го увиете плътно в найлоново фолио, ако е необходимо.
Вижте още:
- Най-добрата рецепта за най-вкусната класическа пица „Неаполитана“
- Знаете ли кой е измислил пицата?
- Лесна и много вкусна пица капрезе
- 5 факта за пицата, които любителите на това ястие едва ли знаят
- Бихте ли опитали най-отвратителната пица в света?