новини детски

Начало | новини детски | Грипът настъпва, но не с онлайн обучение, а с истинска грипна ваканция за учениците в Бургаска област

Грипът настъпва, но не с онлайн обучение, а с истинска грипна ваканция за учениците в Бургаска област

Аз детето | 2023-01-11

Грипът настъпва, но не с онлайн обучение, а с истинска грипна ваканция за учениците в Бургаска област

Краткосрочна грипна ваканция ще бъде обявена в Бургаска област. Учебните занимания са прекратени за периода от 12 до 17 януари. Това съобщи министърът на образованието проф. Сашо Пенов след днешното правителствено заседание, в началото на което премиерът Гълъб Донев поиска от него и колегата му от здравното ведомство Асен Меджидиев да вземат адекватни решения за овладяването на грипната епидемия и присъственото обучение.

Вчера местният кризисен щаб обяви грипна епидемия в цялата област Бургас заради многото болни. За учениците обаче беше предвидено да продължат обучението си онлайн, за да се избегне събирането им на едно място, но да не се прекъсва учебният процес.

Днес министърът промени решението и обясни, че четирите учебни дни, които ще бъдат пропуснати, няма сериозно да повлияят върху преподаването на съдържанието на учебните предмети. „Ако обстановката се усложни и се наложи второ прекъсване на учебния процес, ще обсъдим обучение в електронна среда“, каза Пенов.

Вижте още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град