новини детски

Начало | новини детски | Фондация „Стоян Камбарев“ отново подкрепя даровити деца с елхи на таланта

Фондация „Стоян Камбарев“ отново подкрепя даровити деца с елхи на таланта

Аз детето | 2022-12-21

Фондация „Стоян Камбарев“ отново подкрепя даровити деца с елхи на таланта

Елхи на таланта красят столицата за четвърта поредна година. Благотворителната кампания сбъдва мечтите на даровити деца от цяла България. Фондация „Стоян Камбарев“ ще подкрепи още таланти от многодетни семейства и ще покрие едногодишните им разходи за изкуството, което са избрали. Благотворителната, социална и екологична кампания се организира по идея на актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

„Смисълът на кампанията е средствата от тези прекрасни елхи, които са собственост на компания, частно лице или на фирма да отиват директно към даровити деца от многодетни семейства в нужда. Но най-важното за мен е, че ние продължаваме да подкрепяме и да сбъдваме мечтите и на най-талантливите лауреати на фондация „Стоян Камбарев“, както в случая и на фондация „Йордан Камджалов“, коментира тя. Тази година в инициативата се включва и известният български диригент Йордан Камджалов. Заедно с Деси Тенекеджиева във Варна организират на 28 декември концерта „Коледна приказка“, в който ще вземат участие и талантите от кампанията.

„Много се радвам, че сега отиваме във Варна, където може би за първи път в историята на българския концертен живот ще бъде повторено едно събитие три пъти. Едно подобно класическо събитие, което ще бъде и спектакъл под режисурата на Деси. Ще представим невероятни млади български таланти, които вече учат в най-престижните учебни заведения в Европа.

Концертите ще бъдат във Варна на 28-и и 29-и. Светлините на елхите на таланта, които са поставени до НДК, бяха запалени на 1 декември и традиционно ще греят до началото на февруари. А напролет ще бъдат подарени на Столичната община и залесени в Гората на Таланта в Южния парк.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град