новини детски

Начало | новини детски | И в Шумен обявиха грипна ваканция

И в Шумен обявиха грипна ваканция

Аз детето | 2023-01-12

И в Шумен обявиха грипна ваканция

От вчера Бургаска област е в грипна епидемия. Учениците са в грипна ваканция до 17 януари и няма да учат онлайн. От снощи Шумен също е в грипна епидемия, а ваканцията там започва от днес и продължава до 18 януари. И в двете области се преустановяват плановите женски и детски консултации, профилактичните прегледи и имунизации. Още 6 области са пред обявяване на грипна епидемия, сред тях са Варна и Пазарджик.

„В момента броят на отсъстващите ученици от смяната е 77, това е 10% от броя на всички ученици, които са първа смяна. За вчерашния учебен ден броят на отсъстващите ученици поради заболеваемост беше 12%. При нас броят на заболелите ученици преди коледната ваканция беше по-голям, имаше доста отсъстващи ученици“, каза пом.-директорът на СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен Ивелина Иванова.

Заради обявяването на епидемията се спират плановите прегледи, преустановяват се масовите мероприятия. А Във Варна днес ще решават дали областта да предприеме подобни мерки. В училище „Васил Друмев“ от понеделник болните ученици са се увеличили почти двойно, казва директорът Красимир Димитров. „Тъй като има голям брой учители и ученици, които са болни, по-добре е първата седмица, която евентуално ще бъде обявена за грипна ваканция, да бъде напълно неучебна, за да може децата да са на топло, учителите също, и да нямат ангажименти към учебен процес“, посочи директорът на училище „Васил Друмев“ във Варна Красимир Димитров.

Ако се наложи грипната ваканция да бъде удължена, може да се мисли за онлайн обучение, смята директорът.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град