покани

Начало | покани | Елате на детски празник за световния ден на метеорологията с много интересни факти и изненади

Елате на детски празник за световния ден на метеорологията с много интересни факти и изненади

Аз детето | 2024-03-12

Елате на детски празник за световния ден на метеорологията с много интересни факти и изненади

Световният ден на метеорологията – 23 март, ще бъде отбелязан с детски празник и научна демонстрационна програма в столичния Дом на културата „Средец“. Организатор на празника е издателство Noble Star Books, чиято втора годишнина и енциклопедията „Метеорология“ са повод за събитието.

На 23 март 2024 г., от 16:00 часа столичният Дом на културата „Средец“ (ул. „Кракра“ 2А) ще бъде домакин на честването на Световния ден на метеорологията. Световният ден на метеорологията 23 март се отбелязва по повод основаването на Световната метеорологична организация. Темата на Световния ден на метеорологията през 2024 г. е „На първа линия на климатичните промени“.

Световният ден на метеорологията е чудесен повод да поговорим за климатичните явления и промените в тях; да научим интересни и изненадващи факти за необятния свят на времето; да разберем какво е атмосферно налягане, метеорологична станция, как работят космическите сателити, различните измервателни уреди и как се създават модели на метеорологични явления. Детската енциклопедия от поредицата „Наукознание“ – „Метеорология“ запознава малките читатели с работата на метеоролозите, с разнообразните аспекти и приложението на метеорологията в реалния живот. За прекрасното настроение на празника ще допринесе водещият Олег Орфеев.

Специален гост на събитието ще бъде водещият на синоптична прогноза Борислав Лазаров, който ще представи не само своята професия, но и ще разкрие пред публиката очарователния свят на науката метеорология.

За да запалят въображението на присъстващите на събитието и да вдъхновят децата да открият и развият своя талант в сферата на науката, специална научна демонстрационна програма ще представят гостите от Университет за деца. С тяхна помощ ще видим на сцената как действат физико-химичните закони.

Повод за детския празник е и вторият рожден ден на организатора – издателство Noble Star Books. Създадено на 23 март 2022 г., издателството стои зад изключително успешната и в световен мащаб поредица „Шест алени жерава“, луксозни книги като „Великолепна книга за котките“, поредицата научни енциклопедии „Чудесата на познанието“, детските романи „Ветман и неговите бионични животни“, поредицата „Шапкарите“ и „Картографите“; издател е на картинни книги, издания от жанрове художествена литература и популярна психология.

Събитието се провежда с подкрепата на „Тимбарк България“, производител на сокчетата за деца с марка „Tedi“, както и на фирма „Победа“ – гр. Бургас, производител на шоколадови изделия.

Медийни партньори на събитието са Az-deteto.bg, Az-jenata.bg, „Кафене БГ“.

Входът за събитието е свободен.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град