покани

Начало | покани | Старозагорският зоопарк организира нещо много интересно за Баба Марта

Старозагорският зоопарк организира нещо много интересно за Баба Марта

Аз детето | 2024-02-29

Старозагорският зоопарк организира нещо много интересно за Баба Марта

На 1 март Зоопаркът в Стара Загора отправя покана към малки и големи, които да майсторят заедно мартенички и да приветстват идването на пролетта и Баба Марта. Инициативата започва още от сутринта, а след усукването на белите и червени конци – символ за здраве и късмет, те ще бъдат грижливо поставени пред всяка къща/местообитание на животните, съобщиха от зоопарка.

От 12 до 14 часа посетителите ще могат да се запознаят с „Легенда за мартеницата“, съвместно с Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“, които подаряват на децата и безплатна обиколка в Аула, намираща се на територията на Зоопарка. През целия ден в зооградината ще бъдат раздавани информационни листовки за белия щъркел. Вярванията, свързани с него, гласят, че ако видиш птицата в полет – годината ти ще „хвърчи“ и ще премине леко и благо.

Ръководството на Зоопарка ще определи и представи дървото, което тази година ще събере мартеничките на посетителите, за да бъде изпълнена традицията на украшенията – да се „завържат“ за здраве и благополучие.

Вижте още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град