новини детски

Начало | новини детски | Честито рождество Христово!

Честито рождество Христово!

Аз детето | 2018-12-25

Честито рождество Христово!

На 25 декември празнуваме Рождество Христово, също познат като Коледа, Божик или Божич.

Рождество Христово е един от най-светлите християнски празници. Той е своеобразно продължение на Бъдни вечер, защото започва още от полунощ – в народния календар с обичая коледуване. На този ден честваме рождението на Божия син – Исус Христос, който се появява на земята, за да изкупи човешките грехове.

Според Евангелието Исус Христос е роден в град Витлеем, провинция Юдея. Малко преди раждането майка му Мария заедно с Йосиф отишла във Витлеем. Там не могли да намерят място в страноприемница и били принудени да се подслонят в пещера извън града, където пастирите затваряли овцете. В нея Мария родила сина си, повила го в пелени и го положила в ясли, където били привързани осел и вол. С дишането си животните сгрявали Младенеца.

Рождество Христово слага начало на ново летоброене, нова ера. Към тези празници се числи и Стефанов ден – 27 декември, с който коледните празници завършват.

Целият екип на Az-deteto.bg поздравява всички читатели на сайта, както и всички българи с Рождество Христово! Желаем Ви много здраве, късмет, сбъднати желания и позитивни емоции! Весела Коледа!Коментари
2 коментара

Виктория Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 25.12.2016

Благодаря за информацията!Весела Коледа и на вас!

Ивана , ,

Публикувано на 27.12.2016

Честити празници на всички. Бъдете живи здрави усмихнати щастливи и Бог Исус и Божията Майка да ви пазят Изкарайте си яко с яка музика Бъдете живи и здрави Весели празници

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град