новини детски

Начало | новини детски | Нови приключения за най-малките с „Биби и Мими спасяват азбуката“

Нови приключения за най-малките с „Биби и Мими спасяват азбуката“

Аз детето | 2022-12-15

Нови приключения за най-малките с „Биби и Мими спасяват азбуката“

След като показа на най-малките читатели, че подреждането, миенето на ръцете и зъбите, хапването на полезна храна, ходенето на детска градина и други наглед досадни „Полезни навици“ могат да бъдат истинско забавление, екипът на любимата детска поредица „Маргаритка“ се завръща с десетата си книжка – „Биби и Мими спасяват азбуката“. В нея обичаните от хиляди български деца и родители Биби, Мими, Бухалчето и Маргаритка се впускат в най-вълшебното си и смело приключение досега – да спасят изчезналите букви от азбуката.

Написана отново от магьосника на думите Илия Деведжиев и с прекрасните илюстрации на художничката Веселка Велинова, десетата книжка от проекта „Маргаритка“ на сърцатите Яна Липованска и Виктория Величкова запознава децата с магията на буквите и значението, което те имат за общуването помежду ни. Защо ни е да знаем азбуката? Защо ни е да помним цели 30 скучни букви, когато можем просто да си играем на нещо много по-интересно? Тези въпроси занимават Биби и Мими, подобно на всеки малчуган, който тепърва пристъпва в света на четенето. Само че буквите далеч не са толкова скучни и за да разберат това, децата ще се срещнат с най-новия герой от поредицата – Феята на буквите Абевея!

Когато Абевея чува, че Биби не се нуждае от буквите, тя решава да му спретне номер и да накара буквите навсякъде да изчезнат. Думите в книжката с приказки, надписа на блузката му и дори големите букви „Сладолед“ мигновено се изпаряват, а за да си ги върнат обратно, Биби и Мими ще трябва една по една да открият всяка липсваща буква от азбуката. А – за „агънце“, Б – за „банан“, В за „врабче“ и така нататък… с помощта на мъдрото Бухалче и веселата Маргаритка нашите любими герои ще се впуснат в пътешествие от А до Я из света на четенето, в което вълшебството на буквите оживява навсякъде около тях. Те се превръщат в най-красивите думи, рисуват изречения и създават светове, в които можем да станем свидетели на най-чудните неща.

Едновременно забавна и оригинална, но и поучителна и образователна, „Маргаритка: Биби и Мими спасяват азбуката“ е цветна книжка буквар, в която всяка една от буквите оживява във весела история, целяща да помогне на малките читатели да ги научат. Това е десетата книжка от поредицата „Маргаритка и полезните навици“, в която Биби, Мими, Бухалчето и Маргаритка помагат на хиляди деца у нас по-лесно да разбират смисъла на полезните знания и навици и на хиляди родители да превърнат научаването им във вълнуващо за малкия човек преживяване.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град