новини детски

Начало | новини детски | 13-годишният Лисандро от Франция спечели „Детската Евровизия 2022“

13-годишният Лисандро от Франция спечели „Детската Евровизия 2022“

Аз детето | 2022-12-15

13-годишният Лисандро от Франция спечели „Детската Евровизия 2022“

Представителят от Франция е големият победител на „Детската Евровизия 2022“, който се проведе в Ереван, Армения, съобщават от КРОСС. Песента на 13-годишния Лисандро „Oh, Maman!" получи общо 203 точки, като оглави класациите на журитата, а в гласуването на публиката завоюва престижното трето място. Това е втора победа за Франция в последните 3 години.

На второ място завърши представителката на Армения, а на трета позиция се класира момичето от Грузия. Четвъртото място остана за Ирландия, а на пето – Великобритания. Тазгодишното 20-о издание на конкурса се проведе в Ереван, след като Maléna и нейният хит „Qami, Qami" грабнаха победата на „Детската Евровизия“ през 2021 година в Париж.

България има общо 7 участия на „Детската Евровизия“. Най-добрият резултат за страната ни носят Крисия, Хасан и Ибрахим през 2014 година в Малта, където завършиха на второ място. През 2015 София е домакин на „Детската Евровизия“, която все още е най-голямото телевизионно събитие организирано някога в България. Последното ни участие на конкурса е през 2021 г. във Франция, където нашите изпълнители Денислава и Мартин се представиха с песента The Voice of Love.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град