малък готвач

Начало | малък готвач | Мини фунийки за сладък сладолед

Мини фунийки за сладък сладолед

Аз детето | 2016-08-11

Мини фунийки за сладък сладолед

Няма по-вкусно нещо от сладоледа. Ако зависеше от нас щяхме да го ядем целогодишно или да се преместим на някое място, където е топло по всяко време, за да имаме оправдание да ядем сладолед. Но за момента никое от тези две неща не може да се случи и затова ще се възползваме максимално от лятото и топлото време и ще хапваме сладолед на воля. Обикновено си го купуваме, но знаете ли, открихме нещо много интересно. Можеш сам да си направиш дори вафлените фунийки и не е чак толкова трудно, просто е нужно да имаш лек опит в кухнята или поне да си влизал там и да знаеш кое за какво служи. Стават много вкусни и най-важното е, че знаеш точно какво има в тях. Освен това може би сте забелязали, че храната приготвена у дома някак си е по-вкусна каквато и да е и независимо, че не си професионален готвач ти е по-вкусно. Така че осигурете си необходимите продукти и да се захващаме.

Необходими продукти:
пакетче с меки бонбони или така наречените маршмелоу – вече се продават и у нас, ние си избрахме кокосови топки, защото смятаме, че придават екзотичен и интересен вкус
една четвърт от пакетче масло
6 чаши от любимата ви зърнена закуска
2 чаени лъжички мед

Ще ви трябват още и:
купа, подходяща за микровълнова
чашки
лъжица

Как се прави:

Сложете маслото в купичката и го разтопете в микровълновата. Обикновено му трябва съвсем малко – не повече от 30 секунди. Извадете го и като внимавате да не се опарите сложете вътре маршмелоу. На нас ни трябваха 5 кокосови топки, но ако вашите са по-малки, може би ще ви трябват около 9. Разбъркайте хубаво, трябва напълно да се стопи. Ако това не стане просто пак сложете в микровълновата за около 30 секунди и след това извадете и разбъркайте внимателно докато се стопят.

След това към тази смес добавете меда и зърнената закуска. Накрая внимателно изсипете част от сместа в чашката и с помощта на лъжица я размажете по стените и дъното. На дъното трябва да има повече, а на стените да има плътен тънък слой. Така правите и с другите чашки, колкото искате да имате. След това поставяте всички в хладилника и ги оставяте да престоят поне 3-4 часа. Накрая просто ги изваждате и слагате във фунийките любимия си сладолед, който също можете да приготвите сами. Ако имате проблем с изваждането, внимателно пъхнете дръжката на лъжица между чашата и фунийката. За още по-лесно можете и предварително да сложите в чашите хартия за печене и тогава просто ще я обелите, като на купен сладолед.

Желаем ви вкусно лято!

Вижте още:
Сладоледите с най-неочаквани вкусове
Вкусната история на сладоледа
Рецепти за вкусен и невероятен сладолед
Любимият сладолед на Бисквитеното чудовище



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град