малък готвач

Начало | малък готвач | Оригинални яйчени лодки от закуска до вечеря

Оригинални яйчени лодки от закуска до вечеря

Аз детето | 2016-08-16

Оригинални яйчени лодки от закуска до вечеря

Макар и не всички да обичат яйца, трябва да знаете, че те са много вкусна и полезна храна. Затова изобщо не бива да подценявате яйцата. Освен това те влизат в състава на много от любимите ни храни, дори и без да го подозираме. Те са в основата на кексове, торти и почти всички любими сладки неща. Слагат се още в сосове и дори в палачинките за закуска или пък в мекиците, които сигурно мама и баба ви приготвят понякога. Но сега ще ви предложим една интересна рецепта за яйчени лодки, в които наистина ще виждате яйцата и можете да я хапвате, както за закуска, така и за вечеря. Тя е вкусна, лека и много хранителна. Освен това можете съвсем спокойно да си я приготвите и сами. Хайде слагайте престилките и да започваме!

Необходими продукти:

  • 3-4 твърдо сварени яйца
  • шунка или друг колбас
  • сирене
  • щипка червен пипер
  • по една зелена, червена и жълта чушка

Ще ви трябват и:

  • нож
  • купа
  • вилица
  • чиния за сервиране
  • лъжица

Как се приготвя:

След като имате твърдо сварени и напълно изстинали яйца, внимателно обелете черупките им като гледате да не нараните яйцето. След това внимателно ги разрежете на две половинки и извадете жълтъците им. Сложете ги в купичка. Нарежете шунката или колбаса на парченца, дори можете да го накъсате, ако ви е по-лесно и намачкайте хубаво жълтъците и ги разбъркайте с колбаса. След това добавете и няколко парченца сирене, колкото ви харесва и също отново хубаво намачкайте с вилицата и разбъркайте, така че да се смесят добре.

След това измийте добре чушките и от тях нарежете триъгълничета. Най-лесно това става като просто отрежете долния край на чушката, след това го разрежете на две и леко го оформите. Но ако има вероятност да не се справите, помолете някого, сигурни сме, че няма да ви откаже. Накрая поставете половинките от белтъци в подходяща чиния. Ако имате някоя с нещо синьо по нея ще е идеално, нали са яйчени лодки. След това с лъжица напълнете яйцето със сместа от жълтък, сирене и шунка. Отгоре закрепете едно триъгълниче от чушка и поръсете с малко червен пипер. Ако обичате можете да сложите и малко ситно нарязан зелен лук.

Това е всичко, така яйцата стават красиви и вкусни!

Вижте още:
Пухкав испански омлет
Омлет за вкусна семейна закуска
Кексчени омлети



Коментари
1 коментар

Станислав Ерменков, 10 г.,

Публикувано на 02.10.2016

Тези яйчени лодки са много вкусни и лесни за приготвяне.Струва си да се направят.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град