малък готвач
Любимият сладолед на Бисквитеното чудовище
Изобщо няма да ви питаме – знаем, че всеки познава Бисквитеното чудовище. То е превзело не едно и две сърца на малки и големи по целия свят и има защо. Макар да го наричаме „чудовище“, този герой от „Улица Сезам“изобщо не е чудовище и никак не е страшен. Всъщност е много мил и е голям симпатяга. Има пухкава синя козина и ненаситен апетит. Както всички знаем той обожава да яде бисквитки, но когато не му се намират, може да хапва и ябълки, пай, съдове за хранене, но най-много след бисквитките обича сладолед с... бисквитки. Той е истинска наслада за всички сетива. Откакто открихме рецептата, нямаме търпение да я споделим с вас и все изчаквахме най-подходящото време и ето че моментът... ами дойде. Опитайте този любим сладолед и сме сигурни, че още след първата хапка няма да спрете да повтаряте „Ом, ном, ном!“ – точно като Бисквитеното чудовище.
Необходими продукти:
- 20 бисквитки „Орео“ или други, които обичате с крем по средата
- 15 шоколадови бисквитки
- 1 кофичка заквасена сметана
- 1 пакетче ванилия
- 1 консерва кондензирано мляко
- 1 лъжица мед
- син оцветител за храна или по-здравословния вариант шепа боровинки
Ще ви трябват още и:
- купа
- лъжица
- тавичка
- найлонов плик
Как се приготвя:
Първото, което трябва да направите е да сложите 10 от едните и 10 от другите бисквитки в плика, да го затворите или завържете добре и да ги намачкате. Най-добре става като сложите плика на масата и отгоре го минете с точилка няколко пъти, но ако не ви се намира и с ръце става, просто е по-бавно. Не трябва бисквитките да са на трохи – просто трябва да се начупят повечко. След това ги оставяте настрани.
Взимате купичката и слагате в нея ванилията, сметаната и меда. Разбърквайте хубаво, за да стане леко пухкава. След това добавяте и кондензираното мляко и отново хубаво разбърквате. Накрая слагате и няколко капки синя боя за храна или ако ви се намират още по-добре шепа боровинки, като преди това трябва да са добре измити. Леко ги намачквате в купата и след това хубаво разбърквате. С боровинките цветът може и да не ви се получи чак толкова син, но пък е по-здравословно и вкусно.
След това добавяте натрошените бисквитки и пак разбърквате. Изсипвате всичко в подходяща тавичка и отгоре украсявате с още по-големи парченца бисквитки. След това слагате така приготвения сладолед във фризера за три часа и е готово.
Само докато ви разказваме ни иде да кажем: Ом, ном, ном!“. ;-)