покани

Начало | покани | Зоопаркът в Стара Загора кани малки и големи да се включат в артателие

Зоопаркът в Стара Загора кани малки и големи да се включат в артателие

Аз детето | 2023-10-04

Зоопаркът в Стара Загора кани малки и големи да се включат в артателие

Навръх Деня на Стара Загора – 5 октомври, Зоопаркът кани малки и големи да се включат в артателие. От 11 до 16 часа, съвместно с Красен Митков от Xenarta всяко дете ще може да нарисува своето любимо животно със спрей. Поляната до Административната сграда в зоологическата градина ще бъде импровизирано ателие.

Няколко дни по-късно, по повод 4 октомври – Международния ден за защита на животните, в Зоопарка отваря врати Клиника за домашни плюшени любимци. Атрактивното събитие ще се случи на 8 октомври – неделя, с начален час 11 часа. „Пациенти“ ще се приемат до 13.00 часа. Всеки „болен“ плюшен домашен приятел ще бъде прегледан от екип от специалисти, ще получи точна диагноза и насоки за лечение. Децата ще разберат как се мери пулс, кръвно, как се използва стетоскоп и още любопитни дейности.

„По този начин ще насочим вниманието на най-малките към това да бъдат отговорни стопани на истинските си домашни любимци, да бъдат състрадателни, но и ще акцентираме върху опазването на околната среда, която е дом на хиляди различни видове животни“, споделя в аванс ръководителят на зооградината в Стара Загора д-р Ивелина Илиева.

Само преди дни, част от екипа на Зоопарка се включи в благотворителен гроздобер, организиран от „Menada Winery & Vineyards“ в старозагорското село Елхово. Инициативата на компанията тази година бе в полза на изграждането на екологична класна стая на открито в Зоопарка в града и закупуване на нов, мобилен рентгенов апарат за Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в града. Набраното 13 тона грозде от над 200 доброволци осигури средствата за двете инициативи.

Вижте още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град