покани

Начало | покани | Регионалният природонаучен музей – Пловдив отваря врати за първото по рода си „Пъзел – приключение“

Регионалният природонаучен музей – Пловдив отваря врати за първото по рода си „Пъзел – приключение“

Аз детето | 2023-10-10

Регионалният природонаучен музей – Пловдив отваря врати за първото по рода си „Пъзел – приключение“

Любознателните деца на Пловдив ще могат да вземат участие в забавно образователно-творческо събитие с много игри и състезания. То ще се проведе на 14 октомври в две групи – от 10 и от 13 часа. В рамките на два астрономически часа заедно с водещите от сдружение „АртеВизия“ всяко дете ще „подреди“ своя незабравим „Пъзел – приключение в музея“.

Пъзелът на приключението в Музея включва четири различни модула, които развиват наблюдателността, логическото мислене, комуникационните и творческите умения у децата. Допълват знанията им по Биология, География, Екология.

Модул 1 – „Научих и разгадах“ – Обиколка и кратка образователна беседа ще запознаят децата с чудесата на птиците в изложбената зала на Музея. С игра на думи, факти и асоциации за пернатите ще бъде провокирано тяхното мислене, наблюдателност и знания.
Модул 2 – „Видях и харесах“ – В залата за творчество ще бъде сътворено колективно пано. Върху него всяко дете ще запечата своя любим експонат или това, което е научило за птиците и природата по време на обиколката.
Модул 3 – „Бързи и наблюдателни“ – Игра, в която децата ще бъдат разделени на 2 отбора. В състезателен дух двата тима ще трябва да наредят по един гигантски пъзел с елементи от флората и фауната.
Модул 4 – „Сръчни и талантливи“ – Творческа работилница с рециклирани и природни материали. Децата ще изработят своя вълшебна птица, която ще бъде уникат във Вселената. Всяко дете ще остави върху нея шаблонен отпечатък от собствените си длани.

Обогатени със знания, емоции и впечатления децата ще си тръгнат от музея с нови творчески умения и подарък – изработената от тях авторска птица.

За да се запишете, моля обадете се на телефон: 0877696776, вход: 30 лева!

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град