покани

Начало | покани | Деца рисуват и майсторят орхидеи във Варна

Деца рисуват и майсторят орхидеи във Варна

Аз детето | 2023-10-12

Деца рисуват и майсторят орхидеи във Варна

Орхидеен експерт и хенд-мейд артист ще водят работилницата от проекта „Нарисувай ми орхидея“ на 14 октомври 2023 г., събота, в Артсалона на Радио Варна от 11 ч. Входът за деца и тийнейджъри е свободен. Това е поредното ателие от серията, организирана от Първо орхидеено общество и подкрепена от фонд „Култура“ на Община Варна.

Борислава Николова, автор на ръчни творби и Крум Сотиров – орхидеен експерт и преподавател ще поведат децата към света на екзотичните растения. Какво е орхидея, с какво се отличава от останалия цъфтящ свят и как може да се пресъздаде върху листа или от цветни хартии – това е кръгът теми на работилницата.

„До момента в нашите занимания се включват деца от 4 до 17-годишна възраст. Орхидеите и техният свят успяват да привлекат вниманието им и да ги предизвикат в творческите опити. Рисувахме с пастел и флумастери, майсторихме с цветен пластилин, разкрихме тайните на акварела и акрилните бои. Продължаваме с хартии и цветове“, казва Крум Сотиров.

На 4 ноември 2023 г. предстои лекция за ботаническата рисунка и работилница с Антония Бялкова – автор на бижута и сувенири с хербаризирани цветя. А на 17 ноември изложба с най-добрите творби от работилниците ще обобщи най-доброто от проекта.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град