покани

Начало | покани | Настолни, компютърни и образователни игри ви очакват на Sofia Game Night

Настолни, компютърни и образователни игри ви очакват на Sofia Game Night

Аз детето | 2023-10-09

Настолни, компютърни и образователни игри ви очакват на Sofia Game Night

Атрактивният фестивал Sofia Game Night („Нощ на игрите“), посветен на игрите в цялото им многообразие, се завръща за четвърта поредна година на 4 ноември 2023. Събитието предлага богата програма, включваща настолни, компютърни и образователни игри, турнири, изложения и лекции, градски игри и ескейп стаи, както и предложения за най-малките.

За втора поредна година към фестивала се присъединяват и партньорски локации и организации от цяла България. Фестивалът „Нощ на игрите“ се осъществява с генералната подкрепа на ARRISE Powering Pragmatc Play - един от водещите доставчици на съдържание за iGaming индустрията, както и с подкрепата на българското game dev студио Incineration productions.

„Игрите не са просто забавление, те са платформа за изграждане на умения, обсъждане на идеи, среща на различни публики, поп-културен феномен, все по-голяма част от световната икономика. Със Sofia Game Night се опитваме да покажем различните им лица и приложения и да достигнем до възможно най-голяма публика и извън София“, споделя Хелиана Велинова, организатор на фестивала. Екипът на „Нощ на игрите“ си поставя за цел да представи разнообразните аспекти на игрите – започвайки с разработването им, през значението и икономическата роля на game dev индустрията, до това какво те означават за крайния потребител и истинското удоволствие от играта.

„Нощта на игрите“ не е просто възможност за игрови забавления, а отворено за всички пространство за обсъждане на образователните, икономическите, социалните и политическите аспекти на игрите. За първа година в рамките на събитието ще се проведе – Game Dev Day Sofia – изложение за създатели на видео и настолни игри от България, придружено от конферентна част с лекции на професионалисти от сферата на видео и настолните игри.

Посетителите ще могат да тестват демо версии на инди-игри, както и заглавия на големи студиа, опериращи в България. Това ще им даде възможност да общуват директно с game development компаниите и създателите на настолни игри. Домакин на Game Dev Day Sofia е „Чистилището“ – новото мултифункционално пространство на ул. „Индустриална“ 7.

През 2023 г. фестивалът „Нощ на игрите“ обединява усилия и с федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания“, за да представи нов тип събитие с адаптирани игри за незрящи. Сред другите акценти през тази година са събития за популярна наука, геймърскo stand-up comedy с екипа на Inside Joke в „Топлоцентрала“, турнири по класическите игри шах и го, интерактивни игри в четири музея, STEM програма, градски приключения, ескейп стаи, куизове и много др.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град