покани

Начало | покани | Велосъстезание „Деца на колела“ събира деца и възрастни от Ловеч

Велосъстезание „Деца на колела“ събира деца и възрастни от Ловеч

Аз детето | 2023-09-27

Велосъстезание „Деца на колела“ събира деца и възрастни от Ловеч

На 30 септември и 1 октомври 2023 г. в Ловеч ще се състои Десетото поредно издание на детското велосъстезание „Деца на колела“ в емблематичния за града парк „Стратеш“. По традиция състезанието се осъществява с подкрепата на Община Ловеч и под патронажа лично на кмета на града Корнелия Маринова, съобщиха от агенция „Фокус“.

В съботния ден на 30 септември ще се проведе състезанието за най-малките деца (до 10 години), които ще карат по специално обособено трасе в района на Езерото в парк „Стратеш“ и в непосредствена близост до градския зоопарк. Трасето за децата е с ниско ниво на трудност, участието в събитието е безплатно и всички са добре дошли, като единственото условие е да карат с каски.

В неделя, 1 октомври, ще се проведе състезанието за по-големите, като участието в надпреварата отново е без такса за предварително регистрираните онлайн. Необходимо е обаче всички участници да разполагат с валиден състезателен или 5 дневен хоби лиценз към Българска Федерация Колоездене и застраховка за дните на състезанието. Внимание - издаването на хоби лицензите към федерацията отнема минимум 2-3 дни и няма да може да бъде направено на място. Надпреварата за големите се провежда по трасе за спускане отново в парк „Стратеш“ с дължина от 1 км и включващо интересни елементи, като стръмни участъци, скокове, камъни, стълби и други естествени и изкуствено създадени препятствия, а тази година има и изненади.

Състезанието ще бъде 5-и финален кръг на Детските Даунхил Серии за 2023-та, като ще бъде решаващо за крайното класиране в турнира и ще определи шампионите за годината.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град