зоокът

Начало | зоокът | Зоологическата градина в Прага посрещна раждането на рядка горила

Зоологическата градина в Прага посрещна раждането на рядка горила

Аз детето | 2024-01-09

Зоологическата градина в Прага посрещна раждането на рядка горила

Зоологическата градина в Прага посрещна рядко потомство сред своите горили, съобщава ДПА. Женска горила на име Дуни, която е на 10 години, роди първото си дете, съобщиха от зоопарка.

„Раждането мина бързо и въпреки че Дуни беше първескиня, (раждаща за първи път) тя се справи с всичко без ни най-малка трудност“, каза директорът на зоопарка Мирослав Бобек. Бебето се чувства добре и майка му започна да го кърми малко след раждането. Посетителите ще могат да видят потомството на горилите през следващите няколко дни, но снимките ще бъдат забранени, за да не притесняват човекоподобните маймуни.

Полът на новороденото все още не е известен. Негов баща е 26-годишният Кисуму. Той е пристигнал в Прага от зоопарка Шмидинг в Австрия през септември 2022 г. Съобщава се, че горилата Кидживу също очаква дете от него.

Западните низинни горили са застрашени от изчезване според Червения списък на Международния съюз за защита на природата (IUCN). Броят на животните от този вид в дивата природа намалява. Те населяват тропическите гори и блатата на Централна Африка. Зоологическата градина в Прага отдавна е една от най-посещаваните атракции в Чехия.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град