новини детски

Начало | новини детски | Започва ХVІ Национален ученически празник „За хляба наш…“

Започва ХVІ Национален ученически празник „За хляба наш…“

Аз детето | 2014-04-28

Започва ХVІ Национален ученически празник „За хляба наш…“

Стартира XVI издание на националния ученически празник „За хляба наш…“ Проявата ще се проведе под патронажа на кмета Атанас Камбитов, а нейни организатори са Oбщина Благоевград, Обединен детски комплекс и МОН, съобщават dariknews.bg

Програмата е стартира днес от 14.00 часа в зала „22 септември“ в Благоевград. Два часа и половина по-късно от Младежки дом  тръгва традиционното шествие на участниците и гостите, което ще премине по главните улици на Благоевград и ще финишира в ДТ „Никола Вапцаров“.

Веднага след това ще бъдат наградени представителите на отличени институции, школи и ръководители. Венец на първия ден и своеобразен подарък за всички  участници и гости на празника ще бъде концерт- спектакълът „Следи в живота“, който започва от 18.00 часа в ДТ „Никола Вапцаров“.

Утре в от 09:00 часа в зала 5 на Общината ще се проведе научна конференция под надслов „Да пребъде хлебът“. В 10.00 часа в ДТ „Никола Вапцаров“ ще бъдат представени ритуали, драматизации, танци и песни, свързани с хляба, а финалните фанфари ще прозвучат в 16:00 часа.
Тогава ще бъдат отличени и най-добрите участници в конкурсите за рисунка, приложно изкуство, литературно творчество – есе, разказ и стихотворение, научна разработка, албум, макет и специфично представяне на ритуали, драматизации, песни и танци.

Снимка: freeimages.com
 Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град